Monday, December 13, 2010

Sakit GiGi...

arrgggghhh.....giler sakit la...=(


Aku rase dah seminggu aku sakit gigi. Tapi sebenarnye bengkak gusi, so ade la effect kat gigi kan. lebih kurang jela tu. Ramai yang suggest suruh pegi klinik cek kalu jadi apa-apa. Tapi atas sikap degil aku ni aku rela makan ubat je dari pegi klinik.. Bukan ape, dari dulu rase mcm scary je kalu kena pegi klinik.
Pagi ni pulak tibe2 rase sakit giler gigi aku ni. Kadang2 rase nak cabut je. Tapi apa salah gigi aku kan..huhu. Dahla tengah sakit gigi tiba2 pagi ni muncul lak sorang cust yang banyak kerenah. kalu ikut kan hati nak je aku pelangkung atau sekeh laju2. Nak dekat sejam 30minit dalam kedai fikir nak order ape. Kepada inchik cust, len kali tolong la prepare awal2 awak tu nak order apa. Sesungguhnya awk sangat menyusahkan saya yang sedang injured nie..haha Siyes, mmg tension layan dia. Bile dah tension mula la gusi ni nak berdenyut2. Memang dugaan betul la. So, sape ade cara untuk hilangkan sakit gigi + gusi selain kena pegi klinik...? Aku dah tak tertahan ngan sakit ni.. Tambah lagi ngan bibir aku yang cepat kering walaupun kerap pakai lip balm. Huish, Sabar jela. Kan sakit tu untuk menghapuskan dosa-dosa kecil..

2 comments:

Nor Hafizah said...

mmg sakit sgt la bab2 melibatkan mulut nih..dari bgkak gusi,sakit gigi(yg ni plg sakit la)even ulser mulut pn sakit gler...so bek g klnik cek k..takut gusi ko bernanah mcm aku hr tu..

nisa said...

cukup la ari tu g klinik yang..rase nak terkucil sementara tunggu turn jumpe doktor..abg aku lagi la, siap ckp bangunan klinik tu bergegar sbb aku pegi klinik..haha