Friday, December 31, 2010

Happy New Year....~~!!!

Wah...pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru.. Azam tahun 2010 pun tak tercapai lagi dah nak masuk 2011.. Adoiyai.., macam mana nie.. Buat apa nak risau, azam yang tak tercapai tu kita carry forward jela untuk tahun 2011.. Tapi jangan pulak ditangguh2 kan lagi ye.. So, apa azam tahun 2010 yang tak tercapai lagi tu..
Macam aku, ada lagi azam yang tak tercapai dalam tahun 2010.. Kadang2 azam yang tak tercapai dek akal..hehe Tapi syukur alhamdulillah sebab banyak azam aku tercapai. Antara nya, dalam tahun 2010 aku dah dapat lesen walaupun lambat dari orang lain kan.. Dalam masa yang sama aku dah boleh pakai kereta sendiri walaupun tak seberapa tapi tu yang termampu.. Orang tua-tua kata ukur baju kat badan sendiri..(betul ke.?) Tapi mmg tak sangka aku mampu amik lesen + beli kereta + beli hp baru (touchscreen ok) dalam masa yang sama.. Mmg giler kalu pk balik tapi yang penting aku rase puas hati dengan apa yang aku buat.
Aku ingat lagi ada kawan aku gelak kan aku sbb aku kena repeat sem dulu.. Tapi aku tak kisah, sbb aku jenis yang sentiasa think positive.. Tapi sekarang aku boleh buktikan walaupun aku pernah repeat sem tapi aku dapat keje yang okie dan aku mampu pakai kete skang berbanding ngan yang takde pape sampai skang.. oppsss, emosi sudah..back to our topic k..ngeee
So, bagi tahun 2011 ni ada beberapa azam atau impian yang aku nak kecapi.. Aku harap ianya menjadi kenyataan kerana apa yang penting adalah doa + usaha dan kita kena tawakal kan.
  1. First, apa yang penting of course la aku nak buat opertation untuk mata aku nie.. Dah ada peluang nak okie balik cume tkde kekuatan je nak jejak kan kaki kat hospital...ngee
  2. Second, aku nak tingkatkan cara hidup aku.. Aku nak mula menyimpan untuk masa depan.. Bukan apa, mane tau tibe2 jatuh sakit nak harap kat sape kan.
  3. Jodoh....?? yang tu nanti dulu kot.. aku tak rase jodoh aku cepat macam kawan2 yang lain. Siap ada yang dah ada anak 2org.. Semua tu Allah yang tentukan.. Dah ditakdirkan jodoh diorang awal kan..(think positive..^-^)
  4. Last sekali, aku akan pastikan diri aku dapat rehat yang cukup.. maksud nya, aku nak g bercuti pegi mana2 je. yela, dapat bercuti 4bulan skali pun kire okie ape..hehe
 Tu jela, impian aku untuk tahun 2011.. Ada lagi tapi ni la yang paling penting dalam hidup aku.. Selain nak bahagiakan orang2 yang aku sayang iaitu family aku. Khas untuk makcik a.k.a mak tiri aku, sabar2 la nak tunggu orang masuk meminang aku..tiap kali jumpe mesti akan tanya bila org nak datang sarung cincin.. Nisa baru 26thun (untuk 2011) terase muda lagi nak pk pasal kawin...ececeeehhh...ayat  nak sedap kan hati kan.

p/s: pada mamat2 yang still single boley la bagi saye borang untuk di isi..ahahaha..(ayat sengal je)..belum desperate lagi emkay...huhu

Monday, December 27, 2010

My birthday..

~Birthday Gurlz~

25 December 2010..
Merry Christmas to all christian... tapi untuk aku, selamat hari lahir yang ke-25. diam tak diam dah 25 tahun umur aku ea.ingatkan muda lagi..bukan apa rasa macam baru lepas SPM okie..So, sempena besday ku, aku amik cuti dua hari and bos luluskan..Malam 24hb tu aku decide untuk balik Banting lepas habis keje..bertolak dari Kajang pukul 9 and sampai Banting dalam pukul 10..sampai je malam tu apa lagi terus pengsan la..tibe2 je rase penat giler ari tu..
Pagi tu bangun macam biasa n solat Subuh..pastu dah takleh nak tido, tension je rase nye.. my sis, pepagi dah wish besday..n then tgk hp sat ade kawan2 n abg wish my besday. pas breakfast, tak tau nak buat apa aku luangkan masa ngan BF a.k.a kete kesayangan aku..nak basuh malas, so aku lap jela bagi nampak kilat sikit. pastu baru aku teringat aku ada janji nak keluar ngan seseorang. skali tgk jam dah pukul 10a.m. apa lagi, kelam kabut aku bersiap..dengan pantas nye aku drive menuju tempat yang dijanjikan..ngeee setelah sekian lama tak jumpa, akhir nye dapat jugak jumpa di hari yang special bagi aku.. sorry sangat2 sbb datang lambat n thanks sbb sudi tunggu dengan sabar..hukhuk..
1st place kitorang pegi adalah kaunter tiket..haha usha2 jap sambil cari idea nak tgk cite ape. pastu kitorang buat keputusan nak tgk cite Ngangkung.. bukan ape, sbb aku tak tengok lagi cite tu..Tiket pulak pukul 1.20pm, time tu baru pukul 11am. Apa lagi kitorang pun pegi la berjalan..bukan jalan2 cari makan, tpi jalan2 cari hadiah..hehe Dia suh aku buat pilihan, aku lak tak tau nak minta apa sbb mmg tak biasa minta2 ni. At last, aku minta dompet sbb dompet aku dah nmpak buruk sikit..Lepas penat pilih n pilih akhirnye dompet Polo berjaya menarik perhatian aku..yeay, dah dapat hadiah..pastu g tgk wayang pulak, boley tahan la tapi lagi kelakar cite Kak Limah Balik Rumah..sebelum balik sempat lagi dia belikan Donut Big Apple untuk aku..Terima kasih sangat2 untuk dia..
Petang tu pulak, Kak neny kate nak belanja Secret Recipe..wah..., best nyeeee...!!! sangat2 excited nak pegi makan kat secret recipe..kitorang pegi beramai2 petang tu..sempat jugak snap2 kat sane..ngee Malam tu pulak, time nak tido adik aku baru balik ngedate ngan aweks dia..berjalan sampai tak ingat umah..tibe2 dia kejut n hulur sumthing..rupe2nya dia pun ade hadiah untuk aku..yela, semenjak ada awek ni baru la pandai pasal bagi2 hadiah ni. adik aku ni bagi coklat n kad besday.thanks onyo...(nama manja untuk adik aku)...tak lupa jugak kat BFF aku yang dah bagi hadiah paling awal time Raya Haji ari tu..Cik Fiza hadiahkan patung frog kat aku...Bos a.k.a abang ku pulak awal2 dah belanja Domino's n tengok wayang sempena besday aku.
Apa2 pun besday tahun ni adalah yang paling seronok dan best.. Siyes, aku memang happy lagi2 dapat hadiah walaupun dah dewasa...(takan nak ckp tua umur baru 25thn..hoho.) Sempena ulangtahun yang ke-25 ni aku berdoa semoga dipanjangkan umur, sihat tubuh badan dan sentiasa dimurahkan rezeki.. aku juga berharap ditemukan jodoh yang boley terima aku seadanya.. So, aku selit kan la pic sikit2 sepanjang besday aku yang sweet 19 25 ni...thanks untuk semua....:D

~mcm2 gaya tau..:p~
~org tkde boypren kan...:D~
~snap jap sblm makan..~
~Iced Blanded Cappuccino..~
~Grilled Chicken Black Pepper~
~Hadiah dari Dia dan Adik ku, onyo..:p~
~Hadiah dari my BFF, Cik Fiza..:D~

p/s: thanks a lot untuk Ayah n Cik Lina, Kak Nenney, Kak Selly, Abg Boy n Kak Laili, Abg Epin n Kak Lin, Erin n Kak Ana, Emal dan tak lupa untuk kawan2 yang sudi wish..Hope tahun depan sediakan hadiah skali ye..hehe