Thursday, October 13, 2011

Takdir Tuhan..


Aku redha dengan segala yang telah diatur untuk aku.. Percaya la kalau kite ikhlas untuk redha, Insya Allah hati kita akan tenang dan akan sentiasa bersedia untuk sebarang kemungkinan..

Itu lah yang aku buat dan aku rase sendiri.. Kalau tak, mesti aku tkleh nak explain perasaan tu kan.. Dalam hidup ni kite tak dapat nak jangka apa akan berlaku.. Sebab tu kite kena selalu berjaga-jaga.

Back to the topic.., mula-mula sekali kena yakin kan dalam hati bahawa segala takdir yang telah ditentukan untuk kita ada hikmah disebalik nya yang kita sendiri tak tau.. Macam aku, walaupun telah ditakdirkan mata aku akan kekal camni untuk seumur hidup tapi aku kena yakin bahawa Allah Maha mengetahui.. Pada mula nya mmg rasa sedih sangat-sangat.. Sape yang taknak pulih macam asal.. Disebabkan kecuaian orang lain aku yang kena tanggung untuk seumur hidup aku. Pada mula nya memang aku tekad takan maafkan sampai bila-bila.. Tapi ape yang aku dapat..? bukan nya dengan tidak memaafkan orang tu, mata aku akan pulih balik.. Apa yang aku buat, berdoa pada-Nya supaya dilembutkan hati aku dan redha.. Alhamdulillah, aku boleh terima semua nie.. Aku fikir ada lagi yang lebih malang dari aku.. Aku patut nya bersyukur bukan berdendam dengan apa yang jadi..

Cuma sekarang ni aku berdoa supaya dicepatkan jodoh.. Aku jugak berdoa supaya orang tu dapat terima aku seadanya.. Kalau ditakdirkan untuk aku hidup seorang diri pun aku terima sebab aku dah redha dari hari aku dapat tau yang aku takan pulih kembali ke asal..

Wednesday, September 28, 2011

My Favourite Song This Week..



If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you

Trip ke Kelantan a.k.a Membawa Hati Yang Luka..@_@

My bff - Azie n Fiza -


Hahahaha....agak panjang la tajuk entry aku ni. Saje nak poyo kan diri kan.. Actually, aku pegi Kelantan sebab kawan aku kawin.. So, sambil tu boley la aku berjalan-jalan sambil merawat hati yang luka.. Asyik terluka jela hati aku nie.. Aku sendiri pun dah bosan.. So, pada mereka2 yang tanye nape aku tak kawin lagi, ini lah jawapan nye.. Sebab hati aku asyik terluka dan sekarang aku decide nak sorang2 je.. Macam-macam plan dalam kepala aku selain nak kumpul duit banyak-banyak.. hehe

Ni pun aku nak berterima kasih kat bos aku sebab telah meluluskan permohonan cuti yang aku minta last minit.. Kalau sehari je takpe, ni sampai 3 hari aku minta.. Mekaceh ye encik Bos a.k.a Abang aku sebab bagi cuti dan tolong belikan tiket bas untuk aku..hohoho

So, aku bertolak hari Khamis malam. Minta tolong kawan aku anto kan ke Hentian Kajang.. Seb baik dia takde kelas dan kebetulan kawan dia pun nak balik kampung gak kan.. Boley la akak join sekali..hehe Dalam pukul 8.45pm bas dah gerak.. Aku rase tak sampai sejam kaki aku dah sakit2 duk dalam bas. Punya la lama aku tak naik bas. Bukan main mengada2 kan, padahal dulu time blaja kat Perak tetiap minggu naik bas balik kampung.. Lama giler la dalam bas.. Bayangkan gerak pukul 8.30pm sampai ke Kota Bahru pukul 7.30am.. Naik kejang kaki aku duk dalam tu.. Dah sampai takleh nak tido la punye lama dalam bas.

Sampai2 je kena tunggu kawan aku jap.. Lambat pulak dia amik, dah la ade pakcik tu tetiba nak ramah2 ngan aku.. Scary okey.. Rupa2nya kawan aku beli breakfast dulu.. Dia memahami aku yang kelaparan tak makan sebab takut sakit perut dalam bas..huhu Sampai umah sewa dia, aku segar2 kan badan pastu melantak la.. Yang terharu nye, dia belikan 4vrite aku iaitu nc kerabu.. Pas makan dia siap2 nak g discussion n aku nak guling2 kan diri sebab petang nye dah janji nak amik kawan kitorang kat Rantau Panjang..

Petang tu, kitorang jalan2 kat KBmall sambil cari hadiah kawin kawan aku nanti.. Memang best la dapat luang kan masa ngan dorang.. Bukan senang nak jumpe dan bukan senang aku nak turun Klate tu.. Malam tu pulak kawan aku bawa g makan kat Chim Chum. Aku yang nak sangat sebenarnye.. tapi best la, satu kepala rm16 boley mam sampai kenyang.. kalu tak habis kena extra charge ok.. Lepas kekeyangan, kawan aku suh aku drive kete dia.. adoiyaii, memang mengah la nak drive tapi aku buat2 maintain la kan.. hahaha Lepas anta kawan aku kat Rantau Panjang, kitorang balik umah dan pengsan kan diri..

Esok nya pulak, kitorang plan nak g kenduri kawin kawan aku kat Machang.. Tapi, sebelum tu kena pegi kenduri kawin kawan kepada kawan aku ni.. Memang asyik makan je la satu hari tu.. Rase Kain pun dah makin ketat.. Dah melantak kat kenduri tu kitorang gerak ke Machang.. Dengan sesat nye pastu hujan lagi akhirnya sampai ke rumah pengantin dah malam.. Tapi best tau, sebab pengantin layan kitorang je.. Pastu boley posing2 kat pelamin.. Ko Hado...?? takdo kan...huhuhu  Dah penat posing2 kitorang pun balik la.. Cian pengantin penat kan. Siap bekal kan kitorang kek lagi.. Tak cukup makan kat 2 umah, balik tu ada hati nak singgah McD.. Adoiyaii..., siap beil set BIg Mac lak tu.. Melampau betul kan.. Tapi semua tu sebab nak ilang kan luka di hati la konon...aku rase macam nak pengsan time makan big mas tu.. pastu dalam kenyang2 boley lak tido...(tolong jangan ikut perangai kami...)

Hari terakhir kat Klate, kawan aku tak tau nak bawa pergi mana.. At last, kitorang g Pasar Siti Khadijah sebab akak aku pesan serunding daging.. Pastu jenjalan kat Pasar Kubu Bahru tengok2 kain sambil cuci mata. Nak beli tu mmg tak la sebab tengah bulan kan. Then, pegi pulak pasaraya pantai timur sebab aku nak beli barang2 Angry Bird.. Memang murah nak compare harga kat sini tau.. Sambil tu belikan hadiah untuk kawan aku, yang ni suh dia pilih sendiri.. Penat la kitorang duk gelak sebab semua benda dia kate comel.. Aku rase mcm bawa anak buah aku g beli hadiah..hahaha

Dah penat shopping, kitorang g makan kat Restoren Nasi Ulam.. Memang terbaik la.., murah lak tu.. Amik lauk sampai nak penuh meja skali sampai bil baru RM16.. Aku rase macam nak pengsan je sbb tak percaya.. Dah kenyang sampai rasa nak merangkak sebab tak larat nak jalan, kitorang g beli cari kain pelikat.. Aku nak bagi kat kawan aku kat sini.. Sebab dia banyak tolong aku.. Pastu, plan nak g Pantai Cahaya Bulan a.k.a PCB.. Sekali tengok mendung pulak.. Terpakse la melencong ke Tutti Frutti.. Okey.., kitorang g makan lagi ea.. Lepak kat situ sampai hujan behenti baru boley g PCB.. Dan yang paling penting, kat PCB pun kitorang makan lagi.. Tak tau la makanan sebelum tu turun ke mana.. Aku mam yang goreng2 tepung tu, kawan aku mam tomyam.. Dia mmg hantu makanan berkuah.. Lepas dah kenyang, g snap2 jap pastu balik umah sebab bas aku pukul 9 malam tu..

Yang tak tahan boley kitorang tunggu salah tempat.. Yang jual tiket tu pun bukan nak beritau time org bei tiket.. Nasib baik ada sorang Hamba Allah tanya kitorang tunggu bas apa.. Memang kelam kabut la, dah la parking jauh.. Nasib baik tempat tu dekat dan bas tak sampai lagi.. Tunggu punye tunggu, akhir nya bas nya sampai dan aku duk seat belakang skali.. Tu je tiket yang ade.. Sedih sangat nak pisah ngan kawan aku.. Dia la kawan yang setia dan sentiasa time sedih dan gembira.. Nanti lain kali aku datang lagi ea.. Dan aku sampai ke Kajang pukul 6.00 pagi.. Driver bas tu bawa laju giler rase macam naik F1 pulak..huhu..














benda ni pun aku nak beli kat sane.. suh rajin menabung katenya...hohoho




Riang Ria Raya 2011..


Selamat Hari Raya semua.... Boley lagi nak ucap kan.. Hari ni hari terakhir di bulan Syawal.. Raya tahun ni agak meriah sebab semua berkumpul sekali.. Tak macam tahun-tahun sebelum ni time raya ada je yang takde sebab kena beraya belah mertua.. Patut memang semua ada tapi abang aku kena keje pulak.. Cian kat dia takleh nak join sekali.. So, tahun ni kitorang sambut raya pertama pada 3 Syawal.. 1 dan 2 Syawal sunyi je rumah. Yang penting aku siap bawa adik ngan anak-anak buah aku tengok wayang cite Hantu Bonceng masa raya ke 2..hakhak So, ni la antara gambar suasana kitorang beraya.. Dengan penambahan cucu-cucu Tok Din kan.. Yang tak tambah cuma menantu je..hehe

family Tok Din..tapi fmily abg takde..kalau tak lagi penuh..^_^
Family Kak Nenney..

Abg Epin ngan wife dia..
Family Erin..
Family Kak Selly...
Ni Aku ngan adik aku yang still single..yang single tu aku la kan, adik aku asyik tukar awek je..hehe
Cucu-cucu Baru Tok Din
Sesi Salaman ye.. Time ni nak touching2..
uwaaaa...aku takleh betul bab2 ni..mesti nanges giler2..
tu dia...pas nanges2 mesti ada hulur2 sikit..hehe
ni abang ipar aku...lame benor tunduk nye..
yang ni aku saje nak tunjuk baju raye.. datang khas dari Bali.. akak aku sponsor kain..
yang ni Family kak Faezah.. anak ayah ngan 1st wife..










 Memang meriah sangat raya tahun nie.. Cuma cian kat akak aku yang sulung sebab jari dia terpotong pisau time nak masak..memang scary giler la.. Tak pasal-pasal aku yang kena jadi chef kali nie.. Tapi, aku dah pandai bab2 masak rendang ngan kuah lodeh sekarang..hehe

Akhir sekali aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada mereka yang sudi sponsor kain, tudung ngan kasut raya untuk aku.. Cicha sayang korang ketat-ketat k...muaaahhhhh


Tuesday, August 9, 2011

Easy Way To Make Money...

Amboi....bukan main lagi tajuk entry. Dah macam orang buat MLM pulak.. Actually, benda ni bukan MLM pun.. Saja nak share macam mana cara untuk cari duit sambil berblogging ni kan.. Ianya adalah percuma okie..




Selain dari Nuffnang, korang boley jugak join SAYS.my ni.. Takyah modal kan duit pun. Register akaun kat SAYS.my pastu share ngan kengkawan korang kat Facebook or Tweeter. Setiap kengkawan korang yang join tu korang akan dapat RM1.. Mak aiiiiiii, senang giler la.. Yang penting korang kena ada akaun Facebook kira dah boleh join la..




Just click button 'Sign In to SAYS.my' kat belah atas kanan korang untuk register.



So, tunggu apa lagi.. Just click and register as member ok.. Ini lah antara benefit yang korang dapat sebagai pengguna internet..:)



Thursday, August 4, 2011

Salam Ramadhan Al-Mubarak



Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak.. 

Akhir-akhir agak busy tu yang tak sempat nak update blog.. 

Bukan busy ape pun.. 

Busy main game Mario Bros.. 

Giler best game tu.. Teringat time kechik2 main game tu..huhu 

Semoga bulan yang mulia ni kita dapat sama-sama beramal la ye.. 

Kumpul seberapa banyak amalan sebab kita tak tau mungkin ni tahun terakhir kita jumpa bulan yang mulia nie..  
DELETE DOSA,
UPLOAD PAHALA,
DOWNLOAD KESABARAN,
UPGRADE KEIMANAN,
BROWSING KEBAIKAN,
...UPDATE AMALAN,
SHUTDOWN PERMUSUHAN,
RESTART PERSAUDARAAN, dan
SELALU ONLINE KAN HATI KITA DI JALAN ALLAH S.W.T.
AWAS VIRUS SETAN SUPAYA SOFTWARE HATI DAN JIWA MENJADI TENANG!
Renung-renungkan dan selamat beramal.. 

Wednesday, July 6, 2011

Alahai Perodua...(part 2)

Alahai Perodua.....Lepas hal ari tu, esok nya je aku call Pusat Servis Perodua. Aku beritahu la apa yang aku tak puas hati dengan kerja dorang.. Ada ke patut pihak dorang macam nak salahkan aku balik.. Dia kata masa amik tu abang aku dah test drive tapi takda apa-apa bunyi.. Masalah nya, kalau betul dah elok takan time aku drive ada bunyi lagi.. Hentian Kajang dengan Saujana Impian tak sampai 20 minit.. Takan dorang betul kan hanya untuk tahan 30 minit je.. Ooo ye, bunyi tu macam bunyi anak tikus sedang bermain kat roda sambil bernyanyi2..

 Agak penat lah aku membebel kat orang Perodua pasal Miszz Biba aku nie. First, dia dah salahkan aku.. Second, dia suruh minta aku hantar balik kat Pusat Servis.. Adoiyai.., memang betul kalau aku tak hantar biba tak settle masalah aku.. Tapi, try dorang buat servis amik kete kat umah.. Agak-agak larat tak nak ulang alik sebab benda yang sama.. Kena buat appointment lagi, hantar lagi dan semua tu hanya buang masa je.. Patut nya hari tu dah satu hari aku tinggal kan biba kat dorang, kena la buat betul-betul.. Kalau takat test drive kat situ-situ je tak sempat la tayar tu nak bunyi.. Area Bangi tu kan besar, bukan aku minta pihak dia isi balik minyak kete aku.. Lagipun aku tau bukan kete aku sorang je dorang nak servis ari tu.. Sebab tu la aku letak kat situ dari pagi sampai petang.. Pastu siap cakap kalau still bunyi takan lepas bagi balik customer.. Tapi, kes aku ni macam mana.. Memang dah bagi tapi bunyi lagi..

Esok nya, hari Selasa orang Perodua call aku balik.. Mula-mula malas aku nak layan.. Tapi, disebabkan sifat tak sampai hati aku ni aku layan la jugak. Boleh pun cakap elok-elok.. Dia minta aku datang lagi bila aku free untuk settle kan masalah biba aku.. Aku cakap okie je.. Kalau aku ni jenis banyak masa dari hari tu lagi aku dah pegi anta takde nak tunggu servis baru nak anta kete..

Sabo je la sampai masalah Miszz Biba ni dapat di settle kan ...ok bye..

Nak kongsi boleh, nak belajar pun boleh..


Tuh dia... Mentang-mentang bulan pose dah nak dekat ni. Tetiba la rase nak belajar memasak.. Masalah nya sempat ke nak masak sendiri.. Macam tahun-tahun sebelum ni bukan tapau je ke..huhu

Sape2 yang nak cari idea dari sekarang boleh la pegi kat Myresepi.com atau klik sini..^-^
Macam-macam resepi ada kat sini.. Kalau korang nak share resepi pun boleh jugak.. Sharing is caring kan.. Selamat mencuba..

WORDLESS WEDNESDAY : Happy Mood

Tuesday, July 5, 2011

Jenjalan pergi tengok Transformer 3..

 Hari ahad lepas aku dapat cuti.. So, aku decide nak pegi tengok cite Transformers 3.. Agak susah la nak dapat kan tiket.. Kena beli awal-awal lak tu.. Tu pun aku dapat tiket pukul 5.30pm.. Aku tengok ngan anak-anak buah aku.. Yela, mama dorang kan nga berpantang..huhu  Kak ipar aku lak tgk ngan abang aku.. Dorang tengok yang 3D.. Aku tengok yang biasa je sebab bawa budak-budak ni susah sikit...




Tapi, memang best la cite Transformers nie.. Sape yang kate tak best tu kena tengok g skali kot..huhu Yang penting kena tengok yang 1st ngan 2nd baru faham.. Tak reti nak beritau camne best nye cite Transformers tu.. Korang tengok la sendiri ea.. Cuma awal-awal cite tu banyak bercakap tapi kena tengok jugak dan focus..huhu Yela, anak-anak buah aku pun khusyuk duk tengok Transformer..

Banyak cabaran bawa budak-budak nie.. Tak boley nak focus sangat sebab aku beli popcorn tu satu je.. Yela, nak amik yang transformers tumpo.. Nak beli dua macam membazir je tau.. So, aku penat la nak suap dua-dua budak nie.. Tapi, nasib baik dorang okie je takde la nanges ke buat perangai ke..


before tengok Transformer 3
dapat popcorn free..popcorn masin..huhu
ni ngan kak ipar aku
nak jugak snap kat sini..
zeeshan, zakwan wif kak ipar

eeeeiiiiii......, asyik main gambar je..

cicha pun nak jugakkk...;p
lepas habi tengok wayang...

duk berebut nak minum air..

ni wawan punye transformers...

at last wawan yang dapat dulu..huhu

Friday, July 1, 2011

Alahai Perodua...


Hari ni aku kena hantar miszz biba ke pusat servis Perodua dekat dengan Hentian Kajang.. Memang biasa nya aku akan buat appointment untuk servis tu.. So, dari hari Rabu lagi aku dah call dan buat appointment dalam pukul 9 pagi. 1hb July.. Kali ni aku kena tinggal kan miszz biba kat sane.. Selain nak servis untuk mileage ke 20k, aku nak betul kan sekali ade bunyi sumthing kat tayar depan belah kiri..


So, pukul 8.40a.m aku minta tolong adik ngan abang aku hantar miszz biba.. Nak tau tak, boleh pulak dorang kate takleh nak janji samada boley buat atau tak yang tayar bunyi tu.. Habis tu apa motif aku buat appointment awal2 kalau bagi jawapan camtu.. Atas alasan dia kena hantar kete aku kat tempat lain., dan takut tempat tu tak sempat nak buat tau.. Waaahhh, suka2 hati je.. Nasib baik abang aku jawab balik.. Boley tahan garang abang aku nie..hehe So, tinggal la miszz biba kat situ dan bila dah siap orang Perodua akan call aku..


Dalam pukul 12pm, orang Perodua call. Aku ingatkan kete aku dah siap.. Rupa-rupanya tanya samada aku nak tambah air battery ke tak sebab air battery dah nak kering.. Siap beritau aku kena tambah RM2.70.. Adoiyai.., servis tu pun nak dekat RM400.. Tak boley ke masuk sekali dan boley tak kalau jangan berkira sangat.. Air battery tu modal baru berapa sen tau.. Aku beritau nanti aku isi sendiri sebab kebetulan aku ada air battery tu..



Dalam pukul 4.15pm, aku dapat call dari orang Perodua beritau kete aku dah siap.. Aku minta tolong adik ngan abang aku g amik sebab aku kena jaga kedai.. Bila sampai je kedai aku test drive.. Mula-mula bawa okie lagi.. Tapi bila langgar bumper tetiba aku dengar lagi bunyi sumthing like anak tikus kat tempat yang sama.. OMG....., sakit nye hati aku..Bunyi tu still ada...ggrrrrrrr....


Ape yang dorang buat sebenarnye.. Mean, memang sia-sia je la aku tinggal kan miszz biba kat sane lama-lama.. Then, aku still dengar bunyi yang sama.. Pelik la, dorang ni reti ke tak cari apa punca sebenar bunyi tu.. Nak tanye aku, memang aku tak tau la.. Sebab tu aku hantar kat dorang.. Aku tau la Miszz biba still under warranty.. Tapi jangan la buat keje memain.. Dorang ni macam tak professional tau.. Dah berapa kali aku ulang alik ke pusat servis tu.. Tapi hasil nya tetap menghampakan..


Esok aku akan call balik pusat servis Perodua tu dan buat complaint.. Memang sangat-sangat tak puas hati.. Dahla sebelum ni staff kat situ ada yang sombong.. Takat duduk kat kaunter je pun takleh ke nak senyum sikit.. Lepas ni, aku akan refer pusat servis Perodua lain.. Mudah-mudahan masalah aku dapat diselesaikan..


cian kat Miszz biba..

Teman masa suka dan sedih..

Hari ni aku nak introduce teman time suka dan time sedih aku.. 

Dia ni la yang setia disamping aku.. Nak tau tak sape..?

**************

**********

********

*****

***

jeng3x..... ni la dia miszz Froggy aku..

Ekceli, dia ni bff aku bagi time besday last year.. Tu yang aku sayang lagi lebih..^_^


Dia la tempat aku meluahkan segala perasaan aku.. 

Nampak macam tak betul je kan..

At least perasaan aku lega bila dapat luahkan kat patung nie.. 

Lagi pun patung ni besar dan best kalau peluk time tido...huhu

Okie, bubye..

Thursday, June 30, 2011

Kisah Dongeng...



Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Penyanyi : Stacy
Lirik/Lagu: Edry Abdul Halim

~~Lagu ni sedih oooo... mula-mula aku dengar ingatkan pasal kisah cinta couple2 la kan.. Tapi bila tengok video klip dia, rupanya pasal angan2 seseorang dalam mencapai sesuatu tujuan.. Dan semua nya tak boley dapat.. Meleleh jugak la tengok video klip dia.. T_T

Muka nak poyo je...sekali...

 Hahaha.....hukhuk.. Apa ni memula dah gelak sorang-sorang.. Bukan apa, teringat lak kejadian lucu di waktu Maghrib..hehe.. Time tu aku nga keje lagi.. Tengah focus mengadap muka buku tetiba datang seorang customer dalam umur lingkungan 16 ke 20 tahun kot.. Aku bukan nak kutuk customer aku tapi dak ni buat muka ketat, kerek ngan poyo semua ada lah..Aku pun bertanya...

aku : ye dik, nak cari ape?

si budak : bonggol pintu ada tak..?

aku : bonggol pintu..? ape tu ea..(sampai berkerut2 la aku pikir)

si budak : yang kat pintu tu la kak..

aku : yang kat pintu..? bonggol....? dik, tu tombol pintu la.. omputih kate lockset..(sambil senyum)

si budak : ha, yang tu la...ada tak..? (muka still kerek)

aku: ada..jap ea..

Uolsss tengok..., dah la salah sebut tapi buat macam takde pape.. muka still nak kerek.. rase nak karate je laju2..haish...Apa nak jadi ngan budak-budak sekarang.. sorry la dik, lepas kamu kuar dari kedai akak terpakse gelak terbahak2.. Seb baik dia tak minta bonggol unta kat sini...ekekeke...ok bye