Wednesday, January 19, 2011

Cuti Di Hari Isnin...





Hari isnin ari tu aku cuti atas sebab2 yang tak dapat di elakkan..Bukan sebab ape pun, cuma abang aku still ada kat Kelantan.. Sebab tu la aku terpaksa cuti..hehe Biasa nye pepagi akak aku akan settle kan hal2 bebudak nie sebelum pegi keje.. Tapi ari tu, disebabkan aku cuti jadi akulah yang ditanggungjawab kan untuk menjaga wawan n zeeshan..
Pagi2 lagi, dorang dah bangun cari mama dia.. Bila beritau mama pegi 'work' dorang faham la yang mama takde.. Yang paling malas bangun adalah aku..Rase nak guling2 je lagi..Tapi takut lambat lak bebudak ni g sekolah.. Nak siap kan sarapan lagi..adoiyai, dah macam mak org lak aku nie.. Seb baik ada nugget n kentang. aku goreng je buat lapik perut.. Nanti kat sekolah mesti ada makan kan..Yang kelakar nye, kalu tanya wawan kat sekolah makan apa mesti dia jawab makan nugget..hari2 lak tu..ntah betul ke tak..hehe
Mase untuk mandi kan budak2 nie.. Wawan tak sabar2 nak pegi sekolah, tapi si Zeeshan lak yang merengek2 taknak pegi sekolah.. Siap beritau yang mama dia kate takyah pegi sekolah..ish budak ni, ada gak yang aku sekeh laju2..haha Puas la pujuk cakap macam2..Tapi dia tetap ngan pendirian nya taknak jugak.. At last, tiba2 je ada idea datang masuk dalam kepala otak aku ni.. Aku janji kat dia kalau pegi sekolah, nanti balik kite terus pegi McD.. Dengan sepantas kilat la zeeshan pegi mandi sambil bercerita pasal mainan yang dia nak kat McD nanti.. Ni la budak2 zaman skang.. Pandai dah minta macam2.. Seb baik mama dia ada tinggal kan duit.. Takyah la aku nak g bank dulu kan..huhu
Lepas je anta dorang, aku duk lepak kat umah sambil2 online FB.. Siyes mmg bosan giler duk umah sorang2.. Sampai tak tau nak buat ape la.. Tibe2 perut lak rasa lapar.. Nak masak mmg takde pape kat umah..yang ada hanya la maggi.. Jadi la, dari takde ape2 nk dibaham.. Sekali tengok jam dah pukul 11.30am. Dahla tak mandi lagi, nak siap2 pun kena amik masa kan.. so, aku pun g mandi n bersiap2.. Yela, nak g amik bebudak pukul 12.30pm..pastu nak g McD lak kan.. sampai kat sekolah nye, masing2 dah tunggu..Masuk je kete terus cakap nak g McD..sangat2 comel anak2 buah aku ni tau.. Sampai kat McD dah macam umah dorang..Lari sane sini, tapi aku biarkan jela..Bebudak biase la kan.. Aku beli kan Happy Meal 2 set n untuk aku hanya la ice cream Sundae..Yela, dah kenyang melantak maggi kat umah sebelum tue..So, hasil nye adalah gambar2 kat bawah ni.Asal Zakwan n Zeeshan happy, untie cicha pun ikut happy jugak.. Sebab, Cicha sayang korang sangat2 walaupun korang notty n suka belasah Cicha..huhu..


sebelum ke sekolah...

sempat lagi nak main2 ye..:D
ni la yang dorang nak sebenarnye..
dah puas main baru nak makan..

wawan pun nak action gak..padahal cicha la yang suapkan dia..

dah macam model McD tau..
Zeeshan nak main gambar kate nye..huhu

sangat2 comel..dah macam gegurl la..

No comments: