Saturday, January 8, 2011

Rindu Pada Yang Telah Tiada


Oh! Ibu
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian

Dan aku
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan

Hasratku ini
Masih belum sempat
Kubuktikannya kepadamu
Ibu tersayang
Kucurahkan rasa hati

Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi

Tuhan Yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka
Di antara kekasih kekasihMu

Oh! Ibu
Kau kasih sejati
Kutaburkan doa
Untukmu ibu

Ampunilah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu

Saat ini
Kuteruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu


Hari ni agak busy memandangkan hari Sabtu..Mana nak layan customer, pastu nak tagging barang2 yang baru sampai lagi.. So, aku tkde la ngadap FB mcm biasa..ngee 
Tapi petang ni, bile aku buka FB tengok abang aku ada tagged aku kat satu gambar..aku ingtkan pic baby Dania atau pun skang ni kat fb kan popular ngan application teman baikku la kan.. Tapi, anggapan ku benar2 salah.. Rupe2 nya abg aku tagged kat pic arwah emak yang dah lame tinggalkan kami.. uwaaaaaa.... Tersentap aku bile tgk pic arwah mak..Betapa rindu nye kat arwah..Teringat mcm mane arwah mak jaga aku time demam.. Dia sanggup tido sebelah aku, belikan aku buku cerita.. Masa sekolah, arwah emak sanggup tunggu aku balik sekolah nak makan sama2.. Sebab mak tau kalau makan sorang mmg tak berselera. Mmg besar pengorbanan emak pada kami semua..
Betapa rindu nye nisa kat emak sekarang ni.. takde seminit pun nisa lupa kat mak..nisa sayang sangat kat emak..tapi Allah lagi sayang kan mak..sebab tu Dia amik emak dari kitorang.. 


Ya Allah....
Kau ampuni lah segala dosa2 ibu ku, Hajah Nora'idah binti Tawil
Kau tempat kan roh nya di kalangan orang2 yang beriman..
kerana dia adalah seorang ibu yang penyayang dan terbaik..
dah dia tak pernah abaikan tanggungjawab nya terhadap kami..
Amin...

p/s: hargai ibu n ayah selagi mereka ada di dunia nie.. jaga hati mereka seperti mereka menjaga kite dari kecik hingga besar.. jangan sesekali terdetik untuk khianati mereka demi orang yang baru kite kenal..sebab, hanya mereka yang kita ada di dunia ni..takde sape boley ganti tempat mereka jika mereka pergi tinggalkan kite..menangis air mata darah sekali pun Allah takan kembali kan mereka kepada kite..









No comments: