Monday, February 7, 2011

Kengkawan Kawin...

Me wif SIL..

Bulan February ni agak banyak kengkawan aku nak mendirikan masjid.. Dah sampai seru kamu-kamu semua ye.. Aku rasa nak dikira-kira ada dalam 6 orang kot.. Tu pun ada yang aku tak dapat nak attend.. Ahad lepas je pun ada 2 orang kawan aku kawin.. Yang seorang tu kawan time sekolah dan lagi sorang time sama2 blaja kat UiTM.. Kalau nak ikutkan, aku sempat pergi salah satu rumah je memandangkan kena keje.. Tapi aku saja mencuba nasib untuk minta cuti dan alhamdulillah cuti ku di approve..hehe

So, hari Ahad tu aku pergi kenduri dengan SIL and kawan2 aku iaitu Syikin dan Faza.. Memang lama la tak jumpa kawan aku yang Faza ni.. Tau2 dah nak masuk 2orang anak nye.. Aku jugak still ngan anak tekak je..hukhuk

Sebenarnya, ikut kan hati nak la jugak tunggu pengantin bersanding.. Sebab ikut kan pengantin bersanding pukul 12pm.. Kami pun excited la datang awal.. Tapi disebabkan ada satu rumah lagi nak pergi dan pengantin pun tak muncul2 kami batal kan la hasrat nak tunggu kat situ.. Pergi rumah ke-2 ni pulak aku janji ngan kawan aku, Lynda.. Ni lagi la giler lama tak jumpe.. Last jumpa dia masa berpantang anak pertama dan sekarang anak dia dah 10 bulan.. Dahla comey anak dia tu..

Sampai kat umah ke-2 pengantin dah bersanding.. Time tu mmg ramai sangat orang sampai terpakse makan asing2.. Yang best nye, kawan aku yang Syikin ni ikut sekali walaupun bukan umah kawan dia.. Sporting kan..hehe Kat umah yang ke-2 ni kami siap bergambar sakan. Yang tak tahan siap amik bunga telur kat pelamin sambil di tengok oleh orang lain...hahaha Memang buat muka selamba je masing-masing kan.. Bukan ape tengok banyak lagi kang tak habis pulak..huhuhu Sebelum balik tu sempat la bergambar dengan pengantin..

p/s: Selamat pengantin baru untuk Basyirul a.k.a Pipie dan pasangan.. Juga pada Shafinaz dan pasangan..Semoga bahgia hingga ke hujung nyawa...



me wif Syikin kat umah piepi..

me wif syikin n Faza..

me wif Lynda snap ngan pengantin, Shafinaz..

Syikin n Adlina.. Dorang kenal dalam FB..huhu

me wif Adlina... Tunangan orang ni..

me wif Lynda n her son..

Amik berkat bergambar kat pelamin orang...dududu

kami belum berpunya...eh, yeke..??

No comments: