Sunday, March 6, 2011

Dine at Wong Solo, Bangi

Restoran Wong Solo Ayam Bakar ( Halalan Tayyiban)

Semalam kami decide nak makan kat Restoran Ayam Bakar Wong Solo, Bangi.. Tujuan utama nak makan Nasi Ayam Penyet.. So, aku, my bro, SIL and SIL's sis pun bertolak la ke Bangi lepas maghrib.. Kebetulan semalam kami tutup kedai awal sikit sebab ada Sambutan Tahun Baru Cina kat kawasan perumahan nie. Betapa alert nye orang2 kat taman aku ni.. Walaupun raye cina bulan lepas tapi dorang still buat majlis untuk menghormati kaum-kaum cina yang berapa kerat je.. So, tak manis la kalau kami tutup kedai lambat.. Tutup awal bukan bermakna nak join program tersebut..hehehe

Nasi Ayam Penyet..

Sampai je di Wong Solo datang la pelayan yang berpakaian ala Indonesia memakai songkok dan berbaju batik.. Lepas tu kami pun order Nasi Ayam Penyet 2, Nasi Ayam Bakar 2, Sapi Empel dan Cumi Goreng Tepung.. Minuman pulak kami order Milo panas, Air Kelapa, Jus Mango dan Jus Poligami... Kelakar kan nama jus poligami tu.. Tapi sangat sedap sebab dia combination 4 jenis buah.. Time minum tu lebih kepada rase betik dan mango.. Lepas minum tetiba lidah rase keliru tentang rase nye..hahaha..

Jus Poligami..

Tapi memang sedap dan terbaaikkkkk la Nasi Ayam Penyet nie.. Kena dengan harganye hanya RM10.95. Okie what dari uols mam kat mekdi or kepci rite..? Harga jus pulak kebanyakan nye hanya RM5.50.. Puas hati la sebab jus nye sangat yummy.. Dan apa yang special dia punya sambal cili.. Macam sambal belacan tapi tak de belacan, boley tak.. Walaupun pedas sikit bagi aku yang tak tahan pedas ni tapi still boley telan lagi sebab kesedapan yang tak terhingga.. Sapi empel pun boley tahan sedap sebab daging nye lembut.. Time makan tu semua diam je.. Mungkin menghayati kesedapan makanan masing2 kot..hehe

Lepas memasing dah kenyang baru la nak snap2 sikit.. Bukan apa, tadi tengah lapar macam susah nak senyum.. Ni la antara muka2 orang kenyang..hehehe

My bro with his wife..

me with kak nana..

No comments: