Monday, April 25, 2011

:: Weekend with 3 A's..::


Ahad lepas patut nye aku cuti.. Tapi abang aku balik kampung SIL kat Kelantan.. So, aku kena la handle kedai.. Dorang bertolak hari Jumaat malam.. Tinggal la aku terkontang kanting kat umah sorang-sorang.. Hari Jumaat malam okie lagi sebab aku busy kan diri inline sampai terido.. Hari Sabtu pulak aku kuar jalan-jalan sambil tengok kain untuk buat baju raya.. Tapi takde yang berkenan la pulak.. Tu pun balik awal sebab tak tau nak pegi mana.. Hari ahad pulak aku dah tak tau nak buat ape.. Kebetulan kedai buka setengah hari je.. Penat jugak la pk nak pegi mana.. Nak balik Banting macam jauh sangat. .Lagi pun belum gajian ni agak kering sikit kan..haha.. At last aku dapat idea untuk serbu umah akak aku kat Bangi.. Kajang ke Bangi brape minit la sangat.. Yang tak tahan siap tanya ada makanan ke tak sebab aku tak makan dari pagi okie..

Dalam pukul 3 tu aku pun gerak la dari Kajang.. Sempat singgah beli kuih putu piring kat area umah aku.. Sebab teringat family akak aku memang suka sangat kuih tu.. Masuk je pekan Kajang tiba-tiba hujan turun selebat2nya.. Sampai juling mata aku nak tengok jalan.. Dahla aku ni kurang familiar ngan jalan nak pegi umah akak aku tu.. Alhamdulillah, aku selamat sampai ke destinasi dan basah kuyup sebab parking jauh dari umah sis..Sampai je, rase seronok sangat jumpe ngan 3 A's.., Aliyah, Aina dan Aisya.. Tapi kali ni lagi best sebab Aisya a.k.a cecha nak ngan aku. Kalu tak sebelum ni memang tkleh nak rapat.. Garang sikit dia tu..huhu

Lepas jumpa dak2 tu kitorang pun mam.. Pastu, aku memain la ngan 3 A's sampai la pukul 5.. Mama ngan ayah dorang suh siap2 nak g kelas piano.. Aku pun join skali la, takan nak duk umah sorang2.. Cukup2 la aku kebosanan duk sorang 2 malam sebelum tu.. Lepas anta Aliyah n Aina kat kelas piano, yang lain-lain terus menuju ke Metropoint, Kajang.. Ikut hati nak beli kain, tapi takde yang berkenan lagi.. Aku ni dah la setahun skali beli kain, tu yang memilih sikit kot.. Padahal tak reti pasal kain-kain nie..huhu.. Pastu, aku ngan sis siap berurut kat situ.. Nasib baik ada kusi urut, juz masuk singgit untuk 3 minit.. Then, sebelum balik tetiba sis nak minum ice blanded kat Starbuck.. Jeng3x.., terpakse la aku join skali..hahaha  Thank ye akak ku blanje skali..

Lepas amik Aliyah n Aina, we'll balik umah.. Aku plan nak balik lepas maghrib., tapi Aina suh tido sane.. Adoiyai.., dah la aku dtg sehelai sepinggang.. Tapi, aku tetap tido kat umah akak aku.. Malam tu siap ikut dorang pegi ofis abang ipar aku n pegi makan.. Terase aku macam kanak-kanak ribena pulak asyik mengikut je.. Malam tu balik terus pengsan sebab kekenyangan dah pagi nye aku pun gerak balik ke Kajang... Memang best dapat luangkan mase ngan anak2 buah.. Sambil membuli dorang yang memang hobi aku sejak azali lagi..hehehe...

No comments: