Thursday, June 23, 2011

Nanri...



Thank you..

Terima Kasih..

Xiexie...

Syukran..

Nanri..


Walau dalam apa jenis bahasa pun ianya mempunyai maksud yang sama.. Tadi la abang aku cerita.. Dak indon kedai ni tak ucap terima kasih pada customer.. Yang penting customer tu pulak yang cakap terima kasih.. Yela, kita ni berniaga.. Bila orang tu dah beli sesuatu mesti kena ucap terima kasih tanda penghargaan sebab sudi beli barang dengan kita..



Dalam hal ni, try letak kan diri kat orang tu.. Contohnya, bila g shopping mall untuk beli barang then cashier tu bagi barang and diam je mesti rase bengkak je hati kan.. Sama la macam customer kita jugak.. Aku harap pasni dak indon tu akan ringan kan mulut untuk ucap terima kasih pada customer.. Kalau tak, aku report kat abang aku..hehehe..



Okie, memang la dia tu pemalu orang nye.. Muka pun iras2 Shahir AF8 kan.. Hurmm, tetiba tkde kena mengena.. Tapi, kena jugak ucap terima kasih. Tu semua melambangkan keperibadian diri sendiri..tq



LOL:~ Miszz Nesya

No comments: