Wednesday, September 28, 2011

Trip ke Kelantan a.k.a Membawa Hati Yang Luka..@_@

My bff - Azie n Fiza -


Hahahaha....agak panjang la tajuk entry aku ni. Saje nak poyo kan diri kan.. Actually, aku pegi Kelantan sebab kawan aku kawin.. So, sambil tu boley la aku berjalan-jalan sambil merawat hati yang luka.. Asyik terluka jela hati aku nie.. Aku sendiri pun dah bosan.. So, pada mereka2 yang tanye nape aku tak kawin lagi, ini lah jawapan nye.. Sebab hati aku asyik terluka dan sekarang aku decide nak sorang2 je.. Macam-macam plan dalam kepala aku selain nak kumpul duit banyak-banyak.. hehe

Ni pun aku nak berterima kasih kat bos aku sebab telah meluluskan permohonan cuti yang aku minta last minit.. Kalau sehari je takpe, ni sampai 3 hari aku minta.. Mekaceh ye encik Bos a.k.a Abang aku sebab bagi cuti dan tolong belikan tiket bas untuk aku..hohoho

So, aku bertolak hari Khamis malam. Minta tolong kawan aku anto kan ke Hentian Kajang.. Seb baik dia takde kelas dan kebetulan kawan dia pun nak balik kampung gak kan.. Boley la akak join sekali..hehe Dalam pukul 8.45pm bas dah gerak.. Aku rase tak sampai sejam kaki aku dah sakit2 duk dalam bas. Punya la lama aku tak naik bas. Bukan main mengada2 kan, padahal dulu time blaja kat Perak tetiap minggu naik bas balik kampung.. Lama giler la dalam bas.. Bayangkan gerak pukul 8.30pm sampai ke Kota Bahru pukul 7.30am.. Naik kejang kaki aku duk dalam tu.. Dah sampai takleh nak tido la punye lama dalam bas.

Sampai2 je kena tunggu kawan aku jap.. Lambat pulak dia amik, dah la ade pakcik tu tetiba nak ramah2 ngan aku.. Scary okey.. Rupa2nya kawan aku beli breakfast dulu.. Dia memahami aku yang kelaparan tak makan sebab takut sakit perut dalam bas..huhu Sampai umah sewa dia, aku segar2 kan badan pastu melantak la.. Yang terharu nye, dia belikan 4vrite aku iaitu nc kerabu.. Pas makan dia siap2 nak g discussion n aku nak guling2 kan diri sebab petang nye dah janji nak amik kawan kitorang kat Rantau Panjang..

Petang tu, kitorang jalan2 kat KBmall sambil cari hadiah kawin kawan aku nanti.. Memang best la dapat luang kan masa ngan dorang.. Bukan senang nak jumpe dan bukan senang aku nak turun Klate tu.. Malam tu pulak kawan aku bawa g makan kat Chim Chum. Aku yang nak sangat sebenarnye.. tapi best la, satu kepala rm16 boley mam sampai kenyang.. kalu tak habis kena extra charge ok.. Lepas kekeyangan, kawan aku suh aku drive kete dia.. adoiyaii, memang mengah la nak drive tapi aku buat2 maintain la kan.. hahaha Lepas anta kawan aku kat Rantau Panjang, kitorang balik umah dan pengsan kan diri..

Esok nya pulak, kitorang plan nak g kenduri kawin kawan aku kat Machang.. Tapi, sebelum tu kena pegi kenduri kawin kawan kepada kawan aku ni.. Memang asyik makan je la satu hari tu.. Rase Kain pun dah makin ketat.. Dah melantak kat kenduri tu kitorang gerak ke Machang.. Dengan sesat nye pastu hujan lagi akhirnya sampai ke rumah pengantin dah malam.. Tapi best tau, sebab pengantin layan kitorang je.. Pastu boley posing2 kat pelamin.. Ko Hado...?? takdo kan...huhuhu  Dah penat posing2 kitorang pun balik la.. Cian pengantin penat kan. Siap bekal kan kitorang kek lagi.. Tak cukup makan kat 2 umah, balik tu ada hati nak singgah McD.. Adoiyaii..., siap beil set BIg Mac lak tu.. Melampau betul kan.. Tapi semua tu sebab nak ilang kan luka di hati la konon...aku rase macam nak pengsan time makan big mas tu.. pastu dalam kenyang2 boley lak tido...(tolong jangan ikut perangai kami...)

Hari terakhir kat Klate, kawan aku tak tau nak bawa pergi mana.. At last, kitorang g Pasar Siti Khadijah sebab akak aku pesan serunding daging.. Pastu jenjalan kat Pasar Kubu Bahru tengok2 kain sambil cuci mata. Nak beli tu mmg tak la sebab tengah bulan kan. Then, pegi pulak pasaraya pantai timur sebab aku nak beli barang2 Angry Bird.. Memang murah nak compare harga kat sini tau.. Sambil tu belikan hadiah untuk kawan aku, yang ni suh dia pilih sendiri.. Penat la kitorang duk gelak sebab semua benda dia kate comel.. Aku rase mcm bawa anak buah aku g beli hadiah..hahaha

Dah penat shopping, kitorang g makan kat Restoren Nasi Ulam.. Memang terbaik la.., murah lak tu.. Amik lauk sampai nak penuh meja skali sampai bil baru RM16.. Aku rase macam nak pengsan je sbb tak percaya.. Dah kenyang sampai rasa nak merangkak sebab tak larat nak jalan, kitorang g beli cari kain pelikat.. Aku nak bagi kat kawan aku kat sini.. Sebab dia banyak tolong aku.. Pastu, plan nak g Pantai Cahaya Bulan a.k.a PCB.. Sekali tengok mendung pulak.. Terpakse la melencong ke Tutti Frutti.. Okey.., kitorang g makan lagi ea.. Lepak kat situ sampai hujan behenti baru boley g PCB.. Dan yang paling penting, kat PCB pun kitorang makan lagi.. Tak tau la makanan sebelum tu turun ke mana.. Aku mam yang goreng2 tepung tu, kawan aku mam tomyam.. Dia mmg hantu makanan berkuah.. Lepas dah kenyang, g snap2 jap pastu balik umah sebab bas aku pukul 9 malam tu..

Yang tak tahan boley kitorang tunggu salah tempat.. Yang jual tiket tu pun bukan nak beritau time org bei tiket.. Nasib baik ada sorang Hamba Allah tanya kitorang tunggu bas apa.. Memang kelam kabut la, dah la parking jauh.. Nasib baik tempat tu dekat dan bas tak sampai lagi.. Tunggu punye tunggu, akhir nya bas nya sampai dan aku duk seat belakang skali.. Tu je tiket yang ade.. Sedih sangat nak pisah ngan kawan aku.. Dia la kawan yang setia dan sentiasa time sedih dan gembira.. Nanti lain kali aku datang lagi ea.. Dan aku sampai ke Kajang pukul 6.00 pagi.. Driver bas tu bawa laju giler rase macam naik F1 pulak..huhu..














benda ni pun aku nak beli kat sane.. suh rajin menabung katenya...hohoho




No comments: