Saturday, January 8, 2011

Rindu Pada Yang Telah Tiada


Oh! Ibu
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian

Dan aku
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan

Hasratku ini
Masih belum sempat
Kubuktikannya kepadamu
Ibu tersayang
Kucurahkan rasa hati

Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi

Tuhan Yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka
Di antara kekasih kekasihMu

Oh! Ibu
Kau kasih sejati
Kutaburkan doa
Untukmu ibu

Ampunilah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu

Saat ini
Kuteruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu


Hari ni agak busy memandangkan hari Sabtu..Mana nak layan customer, pastu nak tagging barang2 yang baru sampai lagi.. So, aku tkde la ngadap FB mcm biasa..ngee 
Tapi petang ni, bile aku buka FB tengok abang aku ada tagged aku kat satu gambar..aku ingtkan pic baby Dania atau pun skang ni kat fb kan popular ngan application teman baikku la kan.. Tapi, anggapan ku benar2 salah.. Rupe2 nya abg aku tagged kat pic arwah emak yang dah lame tinggalkan kami.. uwaaaaaa.... Tersentap aku bile tgk pic arwah mak..Betapa rindu nye kat arwah..Teringat mcm mane arwah mak jaga aku time demam.. Dia sanggup tido sebelah aku, belikan aku buku cerita.. Masa sekolah, arwah emak sanggup tunggu aku balik sekolah nak makan sama2.. Sebab mak tau kalau makan sorang mmg tak berselera. Mmg besar pengorbanan emak pada kami semua..
Betapa rindu nye nisa kat emak sekarang ni.. takde seminit pun nisa lupa kat mak..nisa sayang sangat kat emak..tapi Allah lagi sayang kan mak..sebab tu Dia amik emak dari kitorang.. 


Ya Allah....
Kau ampuni lah segala dosa2 ibu ku, Hajah Nora'idah binti Tawil
Kau tempat kan roh nya di kalangan orang2 yang beriman..
kerana dia adalah seorang ibu yang penyayang dan terbaik..
dah dia tak pernah abaikan tanggungjawab nya terhadap kami..
Amin...

p/s: hargai ibu n ayah selagi mereka ada di dunia nie.. jaga hati mereka seperti mereka menjaga kite dari kecik hingga besar.. jangan sesekali terdetik untuk khianati mereka demi orang yang baru kite kenal..sebab, hanya mereka yang kita ada di dunia ni..takde sape boley ganti tempat mereka jika mereka pergi tinggalkan kite..menangis air mata darah sekali pun Allah takan kembali kan mereka kepada kite..









Wednesday, January 5, 2011

Dugaan di Tahun Baru 2011...


Hari ni mmg menguji tahap kesabaran aku..ade2 je benda yang jadi.. Dah lama aku buang panas baran aku.. tapi hari ni ada seseorang yang berjaya timbulkan balik perasaan tu..
Kisah nye macam ni..aku akui aku ada masalah sikit ngan seseorang.. tapi kenapa aku je yang nak disalahkan..nape dia tak salah kan pihak lagi satu..dan aku akui aku lah penyebab pada masalah tu.. tapi, ape2 pun kena lah take time..i'm not an angle to forgot sum1 in 5 minutes okie..jangan la terlalu push.. kalu betul salah aku tkpe aku terima, tapi dalam masa yang sama tolong la nasihat pihak awak. kire aku ni mangsa keadaan tau. jangan nak sampai masuk kan org lain dalam hal ni..aku tknak la pening2 kepala ngan masalah macam nie..tapi bukan dia yang menaikkan darah aku..tapi ade lagi sorang yang tibe2 termasuk dalam hal nie.. adoiyai, masalah tak settle2 la kalu camni..tambah buruk ada la.. sekarang ni keadaan semakin rumit dan terus terang aku nak beritau yang aku mmg takleh nak lupakan orang tu sekarang... tolong bagi masa yang munasabah.. kalau lah dari awal dia beritau perkara sebenar tkde la smpai jadi camni..sape yang sorokkan kebenaran sekarang nie..ingat dan fikir2 la sendiri..nak sangat berahsia, skang ni tuding jari kat orang pulak.
aku pun dah bosan la nak mengadap ntah sape2 dalam hidup aku sekarang nie..yang sane asyik menyibuk, yang sorang asyik nak salah kan aku..takan nak suh aku hantuk kepala kat dinding, makan semut banyak2 untuk lupa kan orang yang aku sayang...just bagi aku masa..semua tu aku serah kan kat takdir.. Allah yang tentukan segala nye kan..
Cuma sekarang ni aku rase sangat2 tertekan dengan keadaan sekeliling.. tolong la jangan buat aku jadi panas baran macam dulu2.. aku pun nak ruang untuk berubah.. Ya Allah, kau berikan la kepada ku seorang insan yang telah engkau tetapkan dalam kehidupan aku.. dan jika dia bukan untuk ku, kau bawa la dia jauh dari hati ku.. Sesungguhnya aku redha dengan segala nya..Amin..

p/s: pada yang berkenaan, saya mmg takleh nak terima awak.. ni soal hati dan perasaan yang sye dah beritau beribu kali.. kalu nak, sye terima awak sebagai kawan saye je...tak lebih dari tu..sekian...

Monday, January 3, 2011

~Pelik tapi Benar....~


Tajuk ntah pape kan..kalu suh mengarut ni bagi je kat aku.. mmg cepat je aku bagi idea..haha Pelik aku rase sebab masuk je tahun baru a.k.a 2011 tibe perasaan aku membuak2 nak pegi Sabah.. Yela, nak g obersea oversea tak mampu. Dapat pegi Sabah pun jadi la sbb seberang laut k. Tu la kebenaran nye sekarang. Walaupun nak pegi sana pun makan kos yang agak banyak tapi aku teringin giler nak pegi. Tapi nak pegi ngan sape..? yang tu tak tau lagi.. bile la anak Tan Sri nak masuk minang aku ni.. at least ada org nak support g melancong..hoho (niat pun dah tak elok, mmg takan dapat la..santek ke nak dapat anak Tan Sri..)

Pastu, aku dengar kat sana banyak jual mutiara.. baru-baru ni my sis ada pegi Sabah, so dia belikan gelang mutiara..sangat2 cantik tapi yang sedihnye tak muat.. Sabo jela aku..saje nak bagi aku diet la tu baru muat nak pakai..takpe2, akan diusahakan untuk pakai gelang yang cantik tu..

tapi agak-agak berape la kos nak pegi sane. ada jugak aku survey kat tenet.. kos flight ngan hotel pun dah 4rat lebih. belum lagi duit nak shopping.. mmg agak banyak la duit nak pakai.. tapi oleh kerana aku dah teringin sangat, akan aku usaha kan sampai jadi kenyataan. Apa lagi yang ada kat sana aku pun tak tau.. haish, macam2 hal la kalu Nenney Syahfinaz ni. Cuba la teringin pegi Pahang ke Langkawi ke takde la tinggi sangat kos nye..huhu

p/s: pada sape2 nak ikut atau teringin nak pegi macam aku, jomlah kite pegi beramai2.. kena start menabung sehari singgit start ari ni..:p