Friday, January 21, 2011

Engagement Rings..



Hari ni tiba2 rasa nak survey pasal cincin..
Sesungguhnya tak ada apa2 sebab pun napa aku survey..
Tapi kali ni mood aku mmg nak tgk cincin.. 
Sebelum ni aku nga gile nak survey pasal Handphone.. 
Minggu depan tak tau lagi nak survey pasal apa..huhu

Tengok punye tengok sampai rambang mata la..
Semua cantik2 dan ofkos la harga pun cantik sangat..
Seb baik la aku ni jenis tak boley pakai bebarang nie..
Tapi nak tunang or kawin kena la pakai gak kan..
Terpaksa la simpan je lepas tu..hehehe

Ni la antara cincin yang berjaya menarik hati aku..
Mana la tau ada orang nak hadiah kan untuk aku kan..
Tapi takan nak hadiah semua.. Tauke balak pun boley Bankrap..
Tapi tengok je la nanti.. Sebab belum sampai masa nye..
Dan aku dapat rasa kan bukan dalam mase yang terdekat..

S.I.M.P.L.E

C.R.O.W.N

N.I.C.E

L.O.V.E

B.L.U.E

M.Y D.R.E.A.M


G.O.R.G.E.O.U.S

Cantik-cantik kan..
Nak beli sendiri tak berkemampuan la pulak....huhu 
Dapat cuci2 mata jadi la.. 
Tapi, apa yang best time gugel pasal cincin ni..
Tetiba aku terjumpa pic yang sangat cute..
Tambah cute bile dipakai oleh seseorang yang comel..
Okie, kena la tunggu ada anak nanti baru ley pakai kan baju macam ni..hukhuk

Comel + Cute + Cantik...

Wednesday, January 19, 2011

Cuti Di Hari Isnin...





Hari isnin ari tu aku cuti atas sebab2 yang tak dapat di elakkan..Bukan sebab ape pun, cuma abang aku still ada kat Kelantan.. Sebab tu la aku terpaksa cuti..hehe Biasa nye pepagi akak aku akan settle kan hal2 bebudak nie sebelum pegi keje.. Tapi ari tu, disebabkan aku cuti jadi akulah yang ditanggungjawab kan untuk menjaga wawan n zeeshan..
Pagi2 lagi, dorang dah bangun cari mama dia.. Bila beritau mama pegi 'work' dorang faham la yang mama takde.. Yang paling malas bangun adalah aku..Rase nak guling2 je lagi..Tapi takut lambat lak bebudak ni g sekolah.. Nak siap kan sarapan lagi..adoiyai, dah macam mak org lak aku nie.. Seb baik ada nugget n kentang. aku goreng je buat lapik perut.. Nanti kat sekolah mesti ada makan kan..Yang kelakar nye, kalu tanya wawan kat sekolah makan apa mesti dia jawab makan nugget..hari2 lak tu..ntah betul ke tak..hehe
Mase untuk mandi kan budak2 nie.. Wawan tak sabar2 nak pegi sekolah, tapi si Zeeshan lak yang merengek2 taknak pegi sekolah.. Siap beritau yang mama dia kate takyah pegi sekolah..ish budak ni, ada gak yang aku sekeh laju2..haha Puas la pujuk cakap macam2..Tapi dia tetap ngan pendirian nya taknak jugak.. At last, tiba2 je ada idea datang masuk dalam kepala otak aku ni.. Aku janji kat dia kalau pegi sekolah, nanti balik kite terus pegi McD.. Dengan sepantas kilat la zeeshan pegi mandi sambil bercerita pasal mainan yang dia nak kat McD nanti.. Ni la budak2 zaman skang.. Pandai dah minta macam2.. Seb baik mama dia ada tinggal kan duit.. Takyah la aku nak g bank dulu kan..huhu
Lepas je anta dorang, aku duk lepak kat umah sambil2 online FB.. Siyes mmg bosan giler duk umah sorang2.. Sampai tak tau nak buat ape la.. Tibe2 perut lak rasa lapar.. Nak masak mmg takde pape kat umah..yang ada hanya la maggi.. Jadi la, dari takde ape2 nk dibaham.. Sekali tengok jam dah pukul 11.30am. Dahla tak mandi lagi, nak siap2 pun kena amik masa kan.. so, aku pun g mandi n bersiap2.. Yela, nak g amik bebudak pukul 12.30pm..pastu nak g McD lak kan.. sampai kat sekolah nye, masing2 dah tunggu..Masuk je kete terus cakap nak g McD..sangat2 comel anak2 buah aku ni tau.. Sampai kat McD dah macam umah dorang..Lari sane sini, tapi aku biarkan jela..Bebudak biase la kan.. Aku beli kan Happy Meal 2 set n untuk aku hanya la ice cream Sundae..Yela, dah kenyang melantak maggi kat umah sebelum tue..So, hasil nye adalah gambar2 kat bawah ni.Asal Zakwan n Zeeshan happy, untie cicha pun ikut happy jugak.. Sebab, Cicha sayang korang sangat2 walaupun korang notty n suka belasah Cicha..huhu..


sebelum ke sekolah...

sempat lagi nak main2 ye..:D
ni la yang dorang nak sebenarnye..
dah puas main baru nak makan..

wawan pun nak action gak..padahal cicha la yang suapkan dia..

dah macam model McD tau..
Zeeshan nak main gambar kate nye..huhu

sangat2 comel..dah macam gegurl la..

Aktiviti Hujung Minggu...



Hari ahad lepas aku cuti..So, macam biasa aku akan balik ke Banting untuk menghabiskan masa bersama keluarga ter chenta..huhu Asal nye ari ahad tu nak tengok wayang cite Khurafat.. Bila nak booking tiket tetiba je line BB teramat la lembab mengalahkan kura-kura dan siput tuuttt.. Malas nak pegi kalu tak booking tiket awal..Lagi la ari Ahad, mesti giler ramai yang beratur.. Tau2 la Aeon Bukit Tinggi tu camne ramai nye.. 

Pastu, aku pun perah la otak fikir nak wat aktiviti ape kan.. Dari pagi duk umah je.. Nak jugak buat aktiviti luar pulak.. Aku kan jenis suke keluar berjalan2.. Baru dapat idea ingat nak ajak budak2 pegi karaoke, tibe2 je hujan turun dengan selebat2 nya.. Tengok tu, kalu niat tak elok kan Tuhan dah turunkan hujan.. Hurmm, plan B terpakse di cancel kan..

Pastu abang aku bagi idea untuk amik cerita Ngangkung kat Astro First. Tapi okie la, juz bayar RM15 + Gov Tax dah boley tengok ramai2.Time tu tengok la sampai boley ingat dialog nye sbb tayangan nye berterusan selama 2hari. Aku lak rajin kan diri untuk goreng keropok bagi menggantikan popcorn.. Tapi, tak sempat cite mula keropok habis di makan.. 

Petang tu, oleh kerana dah terlalu bosan dan aku pun penat asyik tido je so kitorang pun kuar la ramai2 pergi Pantai Morib.. Petang tu pulak abang aku balik bawa anak dia.. Memang seronok la baby Dania dapat jalan2.. Yang penting skang pipi nye bertambah chubby.. Dan kitorang main tiup2 buih tu secara berjemaah..hehe

comey kan anak buah aku..

wif SIL, kak Ana..

fuuhh, tiup lagi..

next, abang aku pulak..

Dania nga layan permandangan..
wif daddy Dania..

akak aku dah penat tiup la tue..

nak balik dah..

wawan dah kurus sikit kan..:p

nga panas kan enjin sempat lagi posing..

Monday, January 17, 2011

Kenapa Aku Sayang Dia...?

Kenapa aku sayang dia..?
Sebab dia adalah orang yang muncul ketika aku patah hati..
Kenapa aku sayang dia..?
Sebab dia banyak mengajar aku erti kesabaran..

Kenapa aku sayang dia..?
Sebab dia ada suatu kelainan berbanding orang yang aku kenal sebelum ni..
Kenapa aku sayang dia..?
Sebab aku tertarik dari cara percakapan dia..

Kenapa aku sayang dia..?
Sebab aku bahagia bila dengan dia..
Kenapa aku sayang dia..?
Sebab dia seorang yang merendah diri..

Kenapa aku sayang dia..?
Sebab hati aku tenang bila tengok wajah nya..
Kenapa aku sayang dia..?
Sebab dia seorang yang sentiasa mengalah..

Kenapa aku sayang dia..?
Sebab dia banyak memberi nasihat pada aku..
Kenapa aku sayang dia..?
Sebab dia telah menerima aku seadanya..

Kenapa aku sayang dia..?
Sebab dia lah orang yang aku tunggu selama ini...
Dan mungkin kah ada jodoh antara kami..?
Insya Allah jika ianya sudah tertulis..
Dan jika tiada jodoh antara kami, akan aku terima dengan redha..

Siapakah 'DIA' yang aku maksudkan...??
Hanya aku yang tau siapakah dia..
Cuma... semua nya terserah pada takdir...:-)