Friday, February 11, 2011

Cinta Ini Membunuhku...


 Cinta Ini Membunuhku 
by: D'mansiv

kau membuat ku berantakan
kau membuat ku tak karuan
kau membuat ku tak berdaya
kau menolakku acuhkan diriku

bagaimana caranya untuk

meruntuhkan kerasnya hatimu
ku sadari ku tak sempurna
ku tak seperti yang kau inginkan

kau hancurkan aku dengan sikapmu

tak sadarkah kau telah menyakitiku
lelah hati ini meyakinkanmu
cinta ini membunuhku

bagaimana caranya untuk

meruntuhkan kerasnya hatimu
ku sadari ku tak sempurna
ku tak seperti yang kau inginkan

kau hancurkan aku dengan sikapmu

tak sadarkah kau telah menyakitiku
lelah hati ini meyakinkanmu
cinta ini membunuhku


Sedih betul kalau dengar lagu nie.. Ingat lagi time break ngan ex-bf dulu lagu ni la yang aku dengar.. Hati bagai ditusuk2 ekor pari rasa nye..Lama jugak la aku bertahan. Mungkin dia ingat tengah bercinta dengan tunggul kayu yang takde perasaan kowt.. Tapi, kalau berpisah adalah cara yang terbaik kena la terima dengan rela hati.. Sakit hati ke sedih ke semua nya memang menyakitkan.. Cuma kena kuat untuk hadapi semua ni.. Ye.., memang betul hidup mesti diteruskan.. Tapi, nak tampal balik hati yang dah berkecai ni kena amik masa bertahun jugak..Hope dia happy la dengan pilihan nye skang..:-)

Tuesday, February 8, 2011

Kenapa Aku Still Single...:-)


Terasa agak poyo tajuk blog aku hari ni.. Tapi itu la kenyataan nya.. Kenapa sampai sekarang aku masih single.. Kata hari tu dah bertukar status ea.. Memang la, walaupun dah bertukar status dari 'Single' ke 'In Relationship' tapi aku masih anggap diri aku ni still single.. Teruk kan..., hope dia tak baca blog aku nie..:p

Sebenarnya sampai sekarang aku masih takut untuk bercinta. Lagi la nak terima cinta dari seseorang.. Semua nya aku belajar dari pengalaman yang lalu. Bercinta tapi tak ada kesudahan. Tambah lagi dengan keadaan sekeliling sekarang nie. Macam-macam cerita la. Paling menakutkan apabila rumah tangga yang dibina dengan penuh perasaan cinta berakhir dengan penceraian. Minta jauh la semua tu dari aku..

Memang tak dinafikan dalam hati aku ada perasaan cemburu bila tengok kawan-kawan lain dah berkahwin dan ada yang dalam proses membina masjid. Sedang kan aku still dengan hidup aku yang kadang-kadang aku rasa keseorangan. Tapi, aku yakin segala nya dah ditetapkan oleh-Nya.. Dan aku just boleh berdoa agar di temukan seseorang yang boleh menyayangi aku sampai ke hujung nyawa.

Sekarang ni aku masih boleh terima yang aku still single.. My sis pun banyak sabar kan aku. Dia pun kahwin masa umur nya nak masuk 30. Dan aku baru nak masuk 26. So, ada lagi 4 tahun sebelum melangkah ke angka 30. Bunyi macam scary je sebab umur ni makin lama makin bertambah bukan berkurang.. Tapi kalau dah ditakdirkan jodoh aku lambat, buat macam mana pun tetap la lambat..

Kalau nak cakap pasal ni sampai tahun depan pun tak habis.. So akan aku biarkan masa berlalu, hari berganti hari sampai aku jumpa Mr Right yang sesuai untuk aku.. :-)

Monday, February 7, 2011

Kengkawan Kawin...

Me wif SIL..

Bulan February ni agak banyak kengkawan aku nak mendirikan masjid.. Dah sampai seru kamu-kamu semua ye.. Aku rasa nak dikira-kira ada dalam 6 orang kot.. Tu pun ada yang aku tak dapat nak attend.. Ahad lepas je pun ada 2 orang kawan aku kawin.. Yang seorang tu kawan time sekolah dan lagi sorang time sama2 blaja kat UiTM.. Kalau nak ikutkan, aku sempat pergi salah satu rumah je memandangkan kena keje.. Tapi aku saja mencuba nasib untuk minta cuti dan alhamdulillah cuti ku di approve..hehe

So, hari Ahad tu aku pergi kenduri dengan SIL and kawan2 aku iaitu Syikin dan Faza.. Memang lama la tak jumpa kawan aku yang Faza ni.. Tau2 dah nak masuk 2orang anak nye.. Aku jugak still ngan anak tekak je..hukhuk

Sebenarnya, ikut kan hati nak la jugak tunggu pengantin bersanding.. Sebab ikut kan pengantin bersanding pukul 12pm.. Kami pun excited la datang awal.. Tapi disebabkan ada satu rumah lagi nak pergi dan pengantin pun tak muncul2 kami batal kan la hasrat nak tunggu kat situ.. Pergi rumah ke-2 ni pulak aku janji ngan kawan aku, Lynda.. Ni lagi la giler lama tak jumpe.. Last jumpa dia masa berpantang anak pertama dan sekarang anak dia dah 10 bulan.. Dahla comey anak dia tu..

Sampai kat umah ke-2 pengantin dah bersanding.. Time tu mmg ramai sangat orang sampai terpakse makan asing2.. Yang best nye, kawan aku yang Syikin ni ikut sekali walaupun bukan umah kawan dia.. Sporting kan..hehe Kat umah yang ke-2 ni kami siap bergambar sakan. Yang tak tahan siap amik bunga telur kat pelamin sambil di tengok oleh orang lain...hahaha Memang buat muka selamba je masing-masing kan.. Bukan ape tengok banyak lagi kang tak habis pulak..huhuhu Sebelum balik tu sempat la bergambar dengan pengantin..

p/s: Selamat pengantin baru untuk Basyirul a.k.a Pipie dan pasangan.. Juga pada Shafinaz dan pasangan..Semoga bahgia hingga ke hujung nyawa...



me wif Syikin kat umah piepi..

me wif syikin n Faza..

me wif Lynda snap ngan pengantin, Shafinaz..

Syikin n Adlina.. Dorang kenal dalam FB..huhu

me wif Adlina... Tunangan orang ni..

me wif Lynda n her son..

Amik berkat bergambar kat pelamin orang...dududu

kami belum berpunya...eh, yeke..??

Sunday, February 6, 2011

Kenduri Tahlil..

Semalam (Jumaat) aku kerja macam biasa.. Pastu abang aku datang dan beritau yang nenek sebelah arwah emak nak buat kenduri lepas maghrib.. Kebetulan ari tu kedai tutup awal disebabkan cuti umum.. Walaupun kedai di buka seperti biasa tapi kalau cuti umum kami akan tutup awal dalam pukul 6.30pm atau pukul 7.00pm.
So sempat lah untuk kami attend kenduri tu.. Yela, kalau tak datang nanti nenek tercari-cari pulak.. Takan nak harap kan jumpe time raya je bak kate nenek la kan..
Petang tu pukul 6.30pm kedai dah ditutup.. Sampai je umah tetiba rase nak tido je tapi mengingatkan kena pegi kenduri aku gagahkan jugak la untuk bersiap-siap.. Bertolak dari Kajang dalam pukul 7.10pm. Nasib baik abang aku yang drive.. Kalau aku confirm sampai time orang dah start makan.. On the way balik ke Banting tu singgah jap kat Petronas Bukit Changgang untuk solat Maghrib.. Kemudian sampai ke rumah nenek tengok orang dah start tahlil... Nak habis dah pun.. huhu..
Tapi agak meriah la suasana kenduri malam tu.. Mana tak nye, lama tak jumpa sedara mara kan.. Time ni la nak berkumpul pun.. Macam-macam makanan la membaham malam tu.. Yang masaknye pulak makcik aku yang memang expert dalam bab masak-memasak nie.. Memang terasa sangat-sanagt kenyang.. Nenek pulak nampak ceria sebab anak-anak, menantu dan cucu cicit nye datang.. Lagi-lagi cucu nya yang comey ni datang dari jauh... Siapa....?? harus lah aku...hahaha
Lepas makan-makan tu semua macam biasa akan ada aktiviti tapau menapau nie.. Part tu paling aku lemah.. Terpaksa la tolong tengok je sebab aku kan pemalas..dudududu... Time dorang sibuk tapau menapau ni kitorang sempat la snap2 kat dapur.. Tapi apa yang tak best sebab aku tak sempat nak bergambar ngan nenek.. Sebelum balik tu, salaman ngan semua orang yang.. Bila sampai turn nak salam nenek tetiba nenek taknak lepaskan tangan aku.. Ingat kan kenapa... Rupe2 nya nenek bagi soalan cepucemas (bak kate Elia awek Apex tu).. Nenek tanya aku dah ada calon ke belum.. Memula macam blur-blur sikit..(penyakit semulajadi).. Pastu bila nenek tanya lagi sekali baru la aku faham.. Adoiyaiii..., terus tak terkata lak aku.. Nenek ni saja nak bagi i malu tau.. Aku pun dengan confident nye jawab takde calon lagi.. Nenek pun pesan la suruh simpan duit dulu senang nanti takde nak susah kan orang.. Baikkk nenek ku.. Akan cucu mu ini sentiasa ingat pesanan mu itu..ngeee..
Lepas kenduri tu, aku, abang n kak ipar tido umah Banting.. Pastu ayah n Cik Lina balik membawa berita rupe-rupenya adik sedara aku nak tunang dah.. Tetiba aku tak ingat bila sebab tak amik port sangat.. Tengah syok layan cite Hantu Kak Limah Balik Rumah kat Astro First.. Memasing dah nak tunang la, nak kawin la.. Takpe, kite dulu kan mane2 yang dah sampai seru.. Ada jodoh ada la cuma kite kena banyak berdoa, berusaha dan tawakal.. Berusaha....??? bukan suruh tackle laki2 okie..huhu...Tunggu jela kad kawin dari aku yang tak tau bila.. Mungkin tahun depan atau tahun depan nya lagi atau pun tahun depan nya lagi.. Pendek kate kalau dah sampai seru makan nasi minyak la korang2 semua...ekekekke..
time ni nga tunggu abang ngan kak ipar bersiap.. 

ni pun tak semua masuk..

adik aku yang bongsu...Amir.

ngan anak-anak buah aku..wawan baru pandai buat peace..

yang ni anak buah aku gak..Aina

sesi tapau menapau...

kanak-kanak khusyuk main..

aku pulak jadi baby sitter jap..huhu