Friday, February 18, 2011

Saya Malu...^_^'


Hari ni tak tau la nape mood aku okie je dari pagi sampai ke petang.. Mungkin sebab hari Jumaat kan.. Alhamdulillah la, asyik naik angin je mau senget aku nanti.. 

Al-kisahnye.., tadi lepas rehat kedai di buka macam biasa.. Kebetulan ada pulak barang-barang sampai.. So, kami pun memulakan aktiviti tagging macam biasa.. Kemudian, datang la sorang customer ni bawa baby.. Biasa nye, kalau cust bawa baby aku juz agah2 je.. Kali ni tertarik pulak ngan orang tu..oopppss, kat baby ye bukan bapak baby tu.. huhu 

Baby tu tersangat la comey.. Mata bulat, pipi gebu dan badan pun semangat.. Aku pun ngan ramah nye tanya la brape umo baby tu.. Tetiba terase nak dukung pulak.. Dan tak sangka la customer tu bagi tau.. Baru 5 bulan tapi tangan aku lenguh nak dukung walaupun baru sekejap..ahaks..

Lepas siap org tu cari barang dan bayar aku pun pulangkan la baby tu walaupun rase macam taknak bagi balik.. Dengan confident nye aku cakap, "g kat papa ea.., nanti datang lagi tau..." Orang tu pun senyum2 je.. Elok nak kuar dari kedai je dia cakap "ni anak buah je.., mudah-mudahan la kan..aminn.." 

OMG..~!!! bukan anak dia ke.. Patut la aku rase takde iras2 muka dia pun.. Tapi takan nak cakap pulak.. Agak malu la time tu. Lepas tu boley lak dia datang dan datang lagi.. Tapi tanpa baby yang comey tu.. Adoi.., segan lak nak layan.. Aku buat-buat macam biase jela.. Selang beberapa minit dia datang lagi dan kali ni bawa baby tu.. Waaahhhh..., tetiba aku jadi begitu happy.. Sempat la dukung dan main-main ngan baby tu.. Sebelum bagi kat dia balik, dia siap suh aku gigit pipi baby tu.. Tak baik tau, nanti baby nanges pulak... Tetiba rasa nak ada baby pulak..

Oh ayah.., saya  mau kawin.. Kawin dengan sapa.. Tu yang tak tau lagi..teeettttt...~~!!

Thursday, February 17, 2011

Dia Muncul Lagi..~!!


Hati yang Kau Sakiti...

jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya

maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai
 
tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa
 
ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti


comey nye la budak nie....(okie, lari topik..)
 Sedih kan lagu kak Rossa tu.. Meleleh air hingus aku dengar lagu ni time putus cinta dulu.. Dan sekarang dia muncul lagi dalam hidup aku.. Apakah motif nye..? aku pun tak tau..Kebetulan dia online semalam.. Cakap la rindu ke ape ke tapi kali ni aku tak akan tergoda dengan ayat-ayat dia.. Kalau boleh nak dengar suara, tengok muka atau chat dengan dia pun aku tak nak.. Tapi aku tak sekejam tu. Still ade rasa berperikemanusiaan.  Cukup-cukup la dia membuat aku betul-betul kecewa.. Kalau sekali boleh di maafkan.. Tapi sampai dua tiga kali dah tak ada kate maaf bagi dia.. Biar lah aku dengan hidup aku sekarang.. Dengan seseorang yang sayang aku.. Dan diaaaa....?? Biar lah dia nak buat apa.. Aku dah penat fikir pasal hidup dia sebelum ni.. Sekarang, pandai-pandai lah ye.. Aku dah penat menangis sebab dia..



Monday, February 14, 2011

HomeSweetHome.(^-^)

Ahad lepas patut nya aku tak balik Banting.. Tapi memandangkan adik aku minta tolong hantar terpaksa la aku balik jugak.. Bukan tak suka balik.. Suka sangat-sangat tapi minggu depan nak balik lagi sebab aku cuti.. Nasib baik dia dah ade lesen dan boleh drive.. Aku tak sihat sangat.. So, jadi bos la kat tepi..

Bila sampai Banting ada satu aura yang dirasai.. Seronok sangat kalau dapat balik kampung.. Padahal tetiap minggu balik pun nak rindu-rindu lagi,.. Lagi pun aku rindu sangat dengan anak-anak buah aku.. Tapi yang ada kat Banting cuma Zeeshan ngan Zakwan.. Aliyah, Aina ngan Aishah tak balik pulak.. Miss 3A's a lot.. Bukan apa, sebagai seorang untie memang best dapat buli anak2 buah nie..hehehe...

Sampai Banting pun dah lewat.. Pastu selang brape minit sis ajak pegi klinik pulak sebab Zeeshan kena demam campak.. Cian nye dia ye.. Tapi suka pulak dia nak jumpa doktor. Lagipun kat klinik tu ada Aquarium.. Pastu, sis kata nak beli kek untuk birthday SIL, kak Ana.. Sis siap nak beli dua kek..Yang Besday gurl lak nak belanja Kepci. Takan aku tak beli apa-apa pulak kan.. So, aku beli lah Air ngan ice cube..huhu..

Happening juga la malam tu walaupun berapa orang je yang ada.. Yang lain-lain tak balik pulak minggu nie. Yang Zakwan dan Zeeshan pun nak tiup lilin jugak.. Asyik nak celebrate besday je.. Rase dah dua kali tiup lilin walaupun besday memasing lambat lagi.. Pastu dorang ni dah pandai buat peace time bergambar.. Tak kire la mimik muka macam mana pun tangan tetap buat peace..Chomey sangat...



adik aku yang kuat makan..


wawan pandai buat peace..


wawan dan zeeshan..


tengok la..tetap buat peace..


kat klinik..sebelum jumpe doktor..


besday cake..


macam besday aku je kan...:p


konon-konon besday zakwan...


rase ngan aku skali nampak notty..





ni la besday gurl nye...




turn zeeshan nak konon-konon..