Saturday, March 26, 2011

D.E.M.A.M.


Hari ni genap seminggu aku demam.. Rase memang tak larat gile.. Tapi aku kuatkan jugak diri sendiri untuk keje dan buat-buat sihat.. Aku rase kalu orang lain mesti dah cuti dan rehat kat umah.. Tapi aku..?? Tetap keje macam biase..

Masalah kat diri aku ni aku tak suka pegi klinik.. Tapi memandangkan dah seminggu tak baik2 better aku g klinik.. Dan aku perlukan rehat.. Badan aku dah takleh dipaksa lagi.. Aku yang rase macam mana tak selesa nye diri aku.. Orang lain mungkin nampak macam okie je tapi dorang tak rase ape aku rase.. 

Friday, March 25, 2011

S.E.D.I.H...

Sedih.... satu perasaan yang aku paling benci dalam hidup aku.. Bila aku sedih ofkos mood aku akan hilang.. Kadang2 sampai masuk 2-3 hari takde mood.. Tapi ari ni aku betul2 sedih.. Aku tak sangka semua ni akan jadi dalam hidup aku.. Kenapa perasaan sedih tu kena datang mengganggu hidup aku.. Mungkin aku lupa pada-Nya di saat aku gembira.. 

Tapi aku taknak layan sangat perasaan sedih nie.. Baik aku layan benda lain.. Bace blog orang lain ke.. Ada jugak faedah nye..kan kan.. Perasaan sedih ni ku tahan memandangkan aku tengah keje.. Malam ni terpakse la bawa diri pergi shopping untuk kurang kan kesedihan dalam hati nie...

Hope, aku tabah dalam menghadapi segala cabaran dalam hidup nie.. Cuma sekarang ni memang aku rase sedih, tertekan dan stress.. Walaupun dari luaran orang nampak aku boley lagi gelak ketawa, tapi dari segi batin nye hanya Allah je yang tahu..