Saturday, April 16, 2011

Maharaja Lawak pilihan awok..


Semalam program Maharaja Lawak dah takde disiarkan kat Astro Prima.. Frust betul rasanye.. Pandai betul Astro ni nak cari duit kan.. So, pagi ni aku pun tengok la kat youtube.. Dah line tenet pun lembab mengalahkan siput oink2..

Macam biasa aku akan cari terus kumpulan kegemaran aku iaitu Jozan.. Jozan memang terbaik la.. Suke betul aku tengok persembahan dorang.. Dah penat tengok berulang2 kali persembahan Jozan, aku tengok pulak kumpulan Sepah dan Jambu.. Tu pun boley dikire kumpulan yang aku suke la.. Tapi Nabil pun boley tahan jugak.. Dahla dia bawa lagu 'Grenade' by Bruno mars kan.. Lagipun lawak dia ni jenis kreatif..Tetiba lak aku nak melangitkan Nabil.. Kate peminat setia Jozan..hehe..

Bila tengok yang lain-lain macam takde feel la pulak.. Oleh kerana line tenet yang lembab macam siput oink2 ni membuatkan aku takde hati nak tengok persembahan Amir.. I'm sorry amir, tapi awok memang takleh blah ngan cara mike tu.. Aku harap Jozan akan terus lebih mantop setiap minggu hingga ke final..

Thursday, April 14, 2011

Cinta Gila..



Cinta boley buat kita jadi gila..
Dan kita boley jadi gila disebabkan putus cinta..
Tapi semua tu atas kehendak diri sendiri..
Ada jugak yang sampai nak bunuh diri sebab cinta..
Bak kate peserta Maharaja Lawak kumpulan Jambu, Kemon la..
Kalau ia pun, jangan la sampai nak bunuh diri..
Diri sendiri hilang nyawa tapi orang tu seronok ngan pasangan yang baru..
Kena fikir panjang sebelum buat keputusan yang gila-gila..

Bercerita pasal cinta gila nie..
Sebenar nya aku pun dah naik gila.
Sangat-sangat memainkan perasaan tau..
So, sekarang ni kena belajar untuk lebih memahami..
Dan yang penting untuk lebih banyak bersabar..

Oooo....awok lupe nak kabo..
Benar nye awok dah bebaik balik dengan Mr. S..
Rase nya awok takleh kalau dia takde..
Mungkin dah ditakdirkan jodoh awok ngan dia agaknya..

Rupa-rupanya semua yang jadi adalah salah faham..
Dan macam biase aku la punca nya..
Dia diamkan diri sebab nak aku sedar kesilapan diri sendiri..
Sebab ego aku memang tinggi melangit..

So, jumpa hari tu kitorang slowtalk la.
Bincang macam mana nak pulih kan keadaan..
Tapi, nasib baik aku tak kena ceramah free.
Nasib badan la dapat sumone yang suka bercakap..haha
Tapi, apa yang seronok nya.. Bila kite bergaduh lepas tu bebaik..
Cuba ingat balik bila kite kenal ngan dia..
Macam mana kite boleh terima antara satu sama lain..
Yang dia ingat bila mula-mula kitorang kenal.
Aku pulak ingat bila mula-mula kitorang declare..
Saat tu la yang paling indah dan akan merapatkan sesuatu hubungan..
Tapi jangan pulak asyik bergaduh je lepas nie..
Nak kena tinggal try la cari gaduh hari-hari..

Sekarang ni, aku kena kawal emosi sikit..
Kesian pulak tengok dia yang busy dengan keje..
Dahla penat, alih-alih gaduh lak ngan aku.. 
Hope lepas ni takde la ape-ape problem..
Lagi-lagi menjelang tahun 2.0.1.2..

Ada Apa Dengan 2012...
Mengmiker kena tungguuuuu...~!!!

Tuesday, April 12, 2011

i'M Not AlonE..



Aku ingatkan takde orang yang memahami perasaan aku..
Ternyata aku salah sebab masih ada orang yang sentiasa ada dengan aku..
Aku masih ada kawan baik mase senang dah susah..
Aku masih ada family yang sentiasa beri nasihat untuk pulihkan semangat aku..

Aku akui sekarang aku dalam mood murung..
Aku takleh layan sangat perasaan nie..
Aku kena kuat untuk hadapi semua dugaan..

my sis nasihat:~
sabar ca.. dlm idup nie mmg selalu ada masalah... tapi Allah takkan bagi hambanya masalah kalau hambanya itu tak kuat... nisa kuat...

my bbf nasihat:~
susah nk lupakan,tp x bermakna x blh lupakan...take time yer yang....cuma jgn pikir sgt nt mudaratkan diri..

 So, sekarang ni aku kena happy kan diri sendiri.. Taknak sedih-sedih lagi.. Nak kembali kepada perangai giler2 aku..hehe
 

Ku Menunggu..



hemmm … hemm hei hey …

Ku menunggu..

ku menunggu kau putus dengan kekasihmu

takkan ku ganggu kau dengan kekasihmu

ku kan selalu disini untuk menunggumu

cinta itu,

ku berharap kau kelak cintai aku

saat kau tak bersama kekasihmu

ku lakukan semua agar kau cintai aku

reff :
haruskah ku bilang cinta

hati senang namun bimbang

ada cemburu juga rindu

ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta

hati senang namun bimbang

kau sudah ada yang punya

ku tetap menunggu

datang padaku

ku tahu kelak kau datang kepadaku

saat kau sadar betapa ku cintaimu

ku kan selalu setia untuk menunggumu


(p/s:- boley ke kalu nak terus menunggu...tapi sampai bila kan..huhu)

Monday, April 11, 2011

Cilakak Punye Olang...

Apa la malang sangat aku nie..Hari ni kete kena langgar dari belakang..Tak dapat kesan lak tu sape orang nye.. 

Kisah nya camni..

Aku otw pegi UPM nak amik pie yang beli kat kawan aku..Hujan pulak turun selebat2 nya..Tapi fikir balik bila lagi aku nak pegi amik kan..Lepas balik keje dah malam pulak memang aku tak berani sangat.. Keluar dari simpang perumahan ni tetiba muncul satu kete wira hijau yang kuar dari simpang bertentangan.. Pastu tetiba lak nak himpit kete aku.. Aku terpakse la hon dari dia langgar kan.. Mane tau dia tak perasan sebab warne kete aku kan gelap.. Tapi takan tak perasan sebab aku dah on lampu.. 

Lepas tu, kat traffic light dia ade kat belakang aku.. Tiba-tiba aku rase kete aku bergerak sikit kedepan.. Bila aku usha back mirror tengok kete dia mmg rapat giler ngan kete aku.. Dan memang sah la dia langgar kete aku.. Cilakak betul orang tu.. Dan aku tau pemandu tu orang cina.. Memang takde manners punye cina.. Dahla ko suke buat huru-hara pastu nak langgar2 kete aku.. Tapi memang pengecut la ko langgar time hujan2 lebat yang sah2 aku takleh turun.. 

Rase tak sedap hati nie.. Dahla lepas hijau je dia bawa slow giler.. Nampak sangat si cilaka tu pengecut.. Sampai ke UPM, lepas amik pie aku tengok la bumper belakang.. Seb baik cuma calar sikit je.. Dahla kete aku banyak sangat calar nye.. Sampai kucing pun nak calar kan kete aku.. Haish..

Tapi disebabkan aku terlampau geram kat cina tu.. Aku doakan hidup ko tak selamat.. Aku doakan hidup ko akan sentiase ditimpa malang untuk sepanjang keturunan ko.. Cilakak punye olang.. Dasar banyak makan Oink2 pastu nak menyusah kan hidup orang lain...


(astaghfirullah.....banyak2 istighfar ye Cik Nenney.. Awok kalau marah semua benda keluar..)

Selamat Tinggal - Zizan ft Dina



Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini
Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan
Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby

Selamat tinggal
Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi

Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku (usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Jangan biarkan ku menderita di sini
Jangan biarkan ku tersiksa di sini sayang

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku (jangan pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Aku menyintai dirimu sayang
Jangan biarkan aku sendiri di sini sayang
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Masa Untuk Tabahkan Hati..

Macam mana cara paling cepat untuk lupa kan seseorang..?
Aku rase takde ape2 cara pun dalam dunia ni melainkan hilang ingatan..

Hari ni langsung takde mood nak keje..
Tapi, aku kena tabah kan hati..
Aku yang buat keputusan untuk berpisah..

Semalam balik kampung pun rase takde mood..
Bile borak2 ngan kakak, tiba2 kakak izinkan untuk aku terus kan hubungan dengan dia..
Padahal aku ngan dia dah takde ape2 hubungan..
Biar lah aku pendam sorang2 perasaan aku.

Sekarang ni, aku taknak percaya mana-mana lelaki..
Semua sama je, suka sakit dan main kan perasaan orang..
Biar la aku pulihkan perasaan aku..
Dan aku lebih rela single dari couple yang cuma menyakitkan hati..

Aku selalu terfikir kenapa aku tak macam orang lain..
Sedih sangat bila aku fikir perjalanan hidup aku..
Aku doa agar Allah temukan aku dengan seseorang yang ikhlas menyayangi aku satu hari nanti..