Friday, April 22, 2011

:: Sesi Melepak dan Mengumpul Lemak ::


Sebenar nye dah lama plan untuk berseronok.. Selama ni kerja penat-penat sampai takde masa untuk diri sendiri.. So, aku ngan kawan aku, Cik Fiza plan untuk pergi sumwhere. Aku rase ade dalam dua bulan kot we'll bincang.. Memula plan nak pegi Melaka.. Tapi aku tak tau jalan.. Tau la jalan kat Melaka tu camne.. Mungkin next time kot.. At last we'll decide untuk pergi Sunway Lagoon je.. Tu pun aku tak reti sangat jalan. At least kalau sesat pun still dalam KL kan..

Hari Sabtu malam, aku amik cik fiza kat Samuri Kajang.. Dia turun dari KL ngan sumone and kawan dia boley drop dia kat situ je.. Best sangat dapat jumpe ngan Cik Fiza sebab we'll memang jarang jumpa.. Lepas penat muahh2 sampai gegar keta (tipu je) then we'll terus menuju ke Domino's Piza sebab ade org tu teringin nak makan piza.. Sape suh teringin, kan dah kena belanja aku..hahaha.. Ikut dalam planning malam tu nak lepak kat Putrajaya.. Lepas beli domino aku pun drive la sampai ke Dataran Putrajaya.. Alih-alih sampai dataran tetiba tkde port nak makan.. Perut dah lapar ni tapi cover lagi. Lepas snap2 we'll pegi pulak kat jambatan Putrajaya.. Oleh kerana dah lapar sangat terpaksa la makan kat situ je..hehehe Dalam pukul 12, we'll pun pulang ke pangkal jalan.. Bukan apa, jalan nak balik Banting ni gelap sikit.. Buat nye Cik fiza tertido takut aku nak drive sorang.. Nasib baik dia tak tido langsung sebab aku ugut nak tinggal kan kat kubur kalu dia tertido..hahahha Sampai je umah terus kitorang tido laju2 sebab esok nye nak bangun awal..:)

Pagi tu mula2 nak bekfes kat mekdi je tapi memandangkan abang ipar aku dah beli roti canai so we'll pun bekfes je kat umah.. Lepas tu siap-siap dan terus menuju ke destinasi yang hendak dituju.. Alhamdulillah sebab tak sesat.. G pun aku pernah lalu jalan tu dengan sumone.. Tapi, time kat traffic light ada satu kete waja ni bawa macam orang mabuk.. Semua kete nak dihimpit termasuk la aku. Seb baik aku sempat brek. Memang kena hon lame2 la mamat tu. Dahla muka macam orang tak salah.. Menci...Menci...

Sampai je, we'll cari parking kat basement.. Tapi, parking ari tu sangat-sangat memuaskan hati sebab dekat ngan pintu masuk Sunway Pyramid dan jalan brape langkah terus nampak Sunway Lagoon. Thanks to Cik fiza sbb dia yang nampak parking tu.. Ari tu pun tak ramai sangat orang kat Sunway Lagoon.. So, tkde la kena beratur panjang untuk memain kat dalam tu.. Oleh kerana we'll tak bawa baju untuk mandi terpakse la tukar kepada sesi bergambar..

Dalam pukul 1 rasenya we'll dah kuar dari Sunway Lagoon sebab perut dah berbunyi minta di isi.. We'll jalan menuju ke parking untuk amik baju tapi sempat lagi rehat dan lelapkan mata..huhu Then, we'll pun cari la tempat yang telah dirancang iaitu Garden Cafe.. Tempat nye dekat2 situ jugak.. Memang teruja la bila masuk ke Garden Cafe..Sangat cantik dan nampak tenang.. Hilang segala penat sebelum ni.. Lepas lunch we'll sempat bergambar sebelum pegi shopping.. Kemudian, dalam pukul 3 we'll decide cari Full House pulak.. Tu pun ada dalam senarai tempat yang nak pegi.. Walaupun perut still kenyang tapi kaki dah penat berjalan.. Bila nampak Full House, aku rase teruja buat kali kedua.. Tempat nye cantik, serba putih dah pelayan pulak pakai ala-ala korea.. Layanan pun okie sebab dorang sentiase alert dengan customer.. Tapi kat Full House juz makan brownies chocolate dan minum je.. Lepas makan, tak lepaskan peluang untuk bergambar pulak.. Rugi kalau datang kedua2 tempat ni tapi tak bergambar.. Then, kitorang pun balik sebab malam tu Cik Fiza ajak g karaoke..

Thanks God sebab kat tempat aku ada tempat karok yang okie.. Kalau tak mesti cik fiza kempunan nak me'sumbang'kan lagu..hahaha Agak lame la we'll ber karok sampai sejam setengah.. Tak habis kat situ, balik dari karok boley lagi singgah kat Pantai Morib untuk melepak.. Tapi tak best sangat sebab budak2 moto buat aksi pulak kat situ.. Lepak jap je then we'll balik.. On the way balik, sempat lagi singgah makan.. Makan lagiiii... Ye, tula keje we'll asyik makan makan dan makan.. At last, dekat pukul 2 pagi baru sampai umah.. Esok nya nak bangun awal sebab aku keje dan bas cik fiza pun pagi.. I Miss U, Cik Fiza.. Tapi, ape pun aku rase betul-betul enjoy walaupun sampai sekarang kaki aku rase sakit lagi kesan dari banyak berjalan.. Nest destination maybe we'll pegi Genting pulak.. Tapi kena menabung la dulu.. Yang penting hati happy okie...:) So, ni antara pic time berseronok ari tu..Enjoy it..~!!

sangat berselera kan..
at Dataran Putrajaya
Wildlife park..Comel nye saye
takut nak amik dekat2..:)
best nye kalu dapat patung besar camni..
abaikan gegaran sebab cik fiza gayat..huhu
kempunan nak pusing2 naik train..
aku dah penat senyum..
ni sebelum..kalu selepas aku rase tkleh senyum dah..
cari air tapi jumpe aiskrim je..terpkse la show our love..:)
yang ni pun abaikan gegaran..huhu
tk tau nak posing camne dah

At Garden Cafe
Yummy2x..
Sempat lagi...
Cantik kan...
yang ni mungkin pelayan tu tak makan lagi..haha
sedap tau..
ni kat luar Garden Cafe
Cik Fiza tak bagi aku snap kat buai..uwaa
At Full house
With my new BF, mr Thomas
ni bibik baru, mbak Tracy.haaha
Nice kan..?
sye staff baru kat sini...;p
nak katil cantik camni jugakkkk...
betul macam kat umah rase nye..
mam kat FullHouse
pon..pon....comel nyee
aku akan datang lagi okie...:)