Tuesday, February 21, 2012

7 Hari Tanpa Nasi..

7 days without rice.. Aduyaiii, boley ke aku nak buat ni.. Tapi tak try tak tau kan.. Mula-mula ni buat 7 hari dulu. Kalau berjaya nanti akan dilanjutkan lagi..huhu

Sebenarnya tak plan pun nak start ari ni.. Perut pulak nga wat hal.. Ni semua sebab gatal sangat nak lepak kat kedai mamak.. Tak pasal-pasal sakit perut.. Disebabkan perut ni pun tengah kosong.. Tu yang terfikir nak start hari ni.

Kalau ikutkan nak buat Detox.. Tapi, rase macam tak larat nak ikut jadual makan dia.. So, buat macam biasa cuma beza nya hanya tak makan nasi.. Lagipun ni permulaan, kalau tiba-tiba buat detox ada pulak yang pengsan..hehehe

Say No To Rice...
~Hari Pertama~

Tiap-tiap pagi memang macam biasa aku akan minum milo ngan makan biskut 3 keping. Jarang sangat makan yang heavy pepagi nie.. Takut mengantuk satu hal, satu lagi sebab nanti tengahari confirm nak makan lagi..

Tengahari pulak aku yang pegi tapau untuk abang aku skali.. So, aku punye memang tak amik nasi.. Aku just amik sayur pucuk paku, telur masak sambal dengan tempe dua potong. Walaupun bersambal bagai tapi tetap tak amik nasi..huhu.. Tapi okie apa, perut pun kenyang jugak.. Sama macam kita amik nasi.. Mungkin boley diteruskan sampai hari ketujuh..

Cuma malam ni tak tau lagi nak makan apa.. Mungkin aku wat Milo atau beli buah je balik keje nanti.. Pastu nak kena timbang.. Yela, kang tak tau pulak berapa banyak yang turun.. Kalau ada turun la, kalau makin naik memang kena puasa la jawabnye..hukhuk..

2 comments:

mama4A's said...

chaiyok chiyok dik... all d best!!
timbang berat seblm baru nmpk progress k..

Miszz Nesya said...

hehehe....nga berusaha ni kak..malam ni baru nak timabng..ngeee