Sunday, March 25, 2012

Insya Allah pasti akan kesana..




Hari jumaat lepas cha hantar abang dan kak ipar ke KLIA.. Dorang nak mengerjakan ibadah Umrah.. Flight dorang pukul 3a.m. So, kitorang gerak dari rumah dekat pukul 11p.m. Sampai KLIA dekat pukul 12p.m. Dari Kajang parents dan adik pada kak ipar.. Ayah ngan akak cha tunggu terus kat KLIA sebab dorang gerak dari Banting.

Sampai di KLIA, sementara nak tunggu abang dan kak ipar check in kitorang lepak secara berjemaah kat mekdi.. Time pic di snap tu dekat pukul 1a.m.. Dorang kena check in dalam pukul 2a.m.. Tu yang sempat amik gambar sekeping dua..huhu

Dalam pukul 2a.m, dorang dah kena masuk.. Yang kelakar nye abang cha tak habis-habis nebes nak naik kapal terbang. Terpaksa la kitorang gelak kan..huhu..

Tapi rasa sebak sangat bila nampak abang ngan kak ipar pergi.. Bila agaknya cha akan jejak kan kaki ke sana.. Walaupun cha dah pernah ke Mekah sebanyak dua kali tapi masa tu cha kecik lagi... Cha ingat lagi first time pegi mekah siap tertinggal bantal busuk dalam flight.. Arwah mak cite cha siap menangis suruh ayah pegi amik kat dalam flight.. Memang gila permintaan cha time tu..

Kali kedua cha pegi masa sekolah rendah.. Time tu seronok sangat sebab kitorang pergi satu family.. Tapi cha demam kat sana.. Sebab tu cha teringin nak pegi lagi.. Tapi dah besar ni kena la kumpul duit sendiri kan.. Kalau dulu boley la mak ngan ayah support..huhu

Hari ni masuk hari kedua abang ngan kak ipar ke tanah suci.. Rasa sunyi sangat-sangat kat umah..Lagi bertambah sunyi bila kat kedai.. Biasanya kalau abang cha ada boleh gak gurau-gurau ngan dia.. Ada lagi 8 hari untuk dorang balik.. Cha doakan semoga dorang selamat kembali ke sini dan dimakbulkan segala doa yang diminta semasa di tanah suci..


No comments: