Wednesday, April 4, 2012

I Am Left Handed..




Ye....Cha ni seorang yang left-handed.. Nak buat apa pun mesti nak guna tangan kiri.. Kecuali nak makan yang tu semestinya guna tangan kanan.. Seingat cha dari kecik lagi cha dah selesa gunakan tangan kiri.. Lagi-lagi masa menulis.. Ingat lagi arwah mak pernah marah cha sebab menulis guna tangan kiri.. Ada jugak berusaha nak tukar kepada tangan kanan.. Tapi memang tak boley.. Tetiba rasa macam buruk sangat tulisan cha..huhu.. Sebab tu la sekarang ni cha boleh menulis guna dua-dua tangan.. Tapi lebih kepada yang kiri dan sebab tu kot cha confius mana kanan dan mana kiri.. Macam takde kena mengena je kan..ngeeee..


Tapi, persoalan nya sekarang..Pelik sangat ke kalau tengok orang yang buat keje dengan tangan kiri.. Kadang-kadang yang gelak kan sebab rasa pelik cara kita pegang gunting ke pen ke atau apa-apa yang menggunakan tangan kiri.. Biasa nya yang cha jumpa, orang akan rasa unik walaupun ada sedikit pelik tengok cha guna tangan kiri.. Tapi macam tadi, ada customer tu siap gelak kan sebab budak keje gunting netting dengan tangan kiri.. Ye, budak keje kat My Hardware ni semua left handed ye.. Mungkin dorang nampak pelik sebab gaya orang tangan kiri buat keje ni lain macam sikit.. Sebenarnya kitorang amat selesa dalam melakukan sesuatu.. Even masa menulis pun, walaupun nampak pelik sebab kertas akan disengetkan 45o tapi memang macam tu la cara kami menulis..hehehe.. Apa-apa pun cha rasa bangga sebab cha boley menulis dengan tangan kiri. Dan tak ramai yang boleh menggunakan tangan kiri yang membuatkan ianya unik dan nampak comel je bila menulis..hahaha


No comments: