Monday, May 21, 2012

Main Masak-masak..


Tuh diaaaaa....Setelah dua minggu bekerja tanpa cuti akhirnya dapat gak cha cuti semalam.. Dah nama pun cuti memang haruslah balik Banting.. Kerinduan kat anak-anak buah.. Cha tau dorang pun rindu kat cha. Yang abang2 rindu kat phone besar a.k.a tab sebab nak main game.. Yang si kecik rindu sampai cakar muka cicha. Habis berparut kat dahi.. Sabo jela ye..

So semalam memang minta kat sis nak makan mee kari.. Tiba-tiba teringin pulak nak makan mee kari walaupun sebenarnya cha bukan minat sangat. Tapi duk tengok orang post kat facebook kan. Hari tu kengkawan sibuk update status pasal cekodok.. Cha dah buat cekodok bilis.. Kali ni mee kari pulak..huhu

Sambil-sambil belajar masak sebenarnya. Kalau bab masakan bersantan ni boley masuk dalam kategori gagal la kan.. Macam biasa my sis la yang jadi sifu.. Dan akhirnya jadi la Mee Kari hasil air tangan Nenney Syahfinaz.. Sedap tau sebab resepi turun temurun kot.. Senang je rupanya nak masak kari ni sebab main campak-campak je.. Lepas ni sape nak order boley la ye..hahaha






No comments: