Saturday, June 2, 2012

Akhirnya....


 Akhirnya im back to single.. Untuk selama-lamanya maybe. Cha pun tak tau apa yang tertulis untuk cha lepas ni. Tapi buat masa sekarang ni cha nak focus untuk diri cha.. Yang lain-lain tu cha tolak tepi dulu..

Dalam masa hampir 3 tahun yang kejap on kejap off ni.. Akhirnya terus off. Kalau nak tanya pasal perasaan ni memang tak tau nak explain camne. Kadang-kadang rasa sedih, pastu rasa marah ngan geram.. Tapi siapa lah kite untuk lawan takdir Allah.. Dan lepas ni walau apa pun berlaku cha takan on balik dengan hamba Allah tu.. Rasa dah cukup cha beri masa kat dia sekian lama..

Benda ni baru je lagi.. Rasa kecewa ngan sedih tu pun tak hilang lagi.. Tapi takpe, pelan2 kayuh kan.. Biasa la adat orang bercinta.. Lagipun cha dah ingatkan diri sendiri untuk percaya pada takdir.. Dan sekarang dah ditakdirkan cha takde jodoh dengan dia.. Sepanjang cha tulis blog ni cha tak pernah letak gambar dia walaupun kat facebook.. Nanti la, next entry cha MUNGKIN akan letak pic dia.. Biar ianya menjadi kenangan dalam blog cha.. Nanti nak delete gambar2 yang ada sama2 ngan dia..

Pastu kalu cha nak buang semua yang dia bagi agak2 okie tak.. Okie kot kan., kalau tak nanti duk teringat dia pulak.. Takde la banyak sangat barang yang dia bagi cuma setiap satu tu ada kenangan yang tersendiri.. Paling cha sayang gelang ngan dompet.. Kalau yang tu nak simpan boley tak..hehe..

Lepas ni cha akan mulakan hidup baru.. Taknak sedih2 lagi.. Ekceli memang taknak sedih dah.. Sekarang ni cha nak rantai hati cha pastu kunci ngan padlock paling besar.. Kalau sebelum ni hati cha tertutup untuk setahun. Kali ni tak tau berapa lama.. Tak kisah la orang nak cakap pasal umur dah meningkat ke apa ke.. yang single nya cha bukan korang..:)








No comments: