Monday, June 25, 2012

HomeMade Pizza..:)

Semalam kan cha cuti.. Macam biasa memang akan balik Banting.. Rindu kat anak-anak buah.. Dan macam biasa memang akan request kat sis suh masak kan apa2.. Saja nak buli dia sebab hari2 lain memang dia tak masak..haha..

Mula-mula ingat nak makan spaghetti, tapi bila buka peti ais tgk ada cheese untuk buat pizza.. Tu yang terus request nak makan pizza.. Yang sis pun ikutkan jela, adik kesayangan la katakan..hehehe.. Pagi tu keluar macam biasa pegi breakfast kat sungai emas. Memang biasa lepak situ pun sebab tu kedai favorite my sis..

Lepas masing2 dah kekeyangan baru la pegi beli bahan-bahan nak buat pizza. Takde apa pun cuma sosej, isi ketam ngan cili bulat.. Apa yang paling penting mesti la tepung ngan serbuk roti.. Dalam tengahari sis dah mula buat dia nya tepung.. Cha pulak tukang tabur2 je atas tu.. Dan hasilnya seperti gambar di bawah.. Memang puas la makan kalu buat sendiri. Semalam je dapat 4 keping pizza.. Banyak gila, tpi yang paling banyak makan adik cha la.. Kate diet, poyo je tapi makan banyak..hehe



2 comments:

mama4A's said...

waa.. bestnya. bakar katne dik?
buat piza time kitaorg tk balik banting . huhuhu..

Nenney Syahfinaz Samsuddin said...

bakar kat microwave mak tu kak..naik kmbung perut makan pizza ari tu..t suh kak neny buat lagi..cume cheese kena beli awal2 sbb kat banting tkde jual..:)