Tuesday, June 26, 2012

Sesi Menonton Wayang : Bohsia 2



Malam tadi cha kuar ngan kawan cha.. Memula juz nak pergi makan je, tapi terdetik pulak nak tengok wayang.. Petang tu abg cha duk cite dia pergi tengok cerita Bohsia 2.. Tu yang rasa nak tengok jugak, Terus online laju2 kat tab tengok cite pukul brape.. So terus ke Jusco Cheras Selatan sbb ada tanyangan pukul 9.40 pm. Sampai2 je terus beli tiket pastu baru pegi makan..

Bila dah sampai jusco haruslah makan sizzling mee.. Memang favorite cha tu..huhu.. Pastu beli pulak Tako kat situ, bukan apa senang nanti time tengok wayang takyah nak kunyah2 popcorn.hehe..

Pukul 9.30 kitorang pun menapak la masuk panggung.. Ingatkan kitorang ni awal sangat sebab kosong je.. Ada pun sepasang couple duk atas skali.. Tunggu punya tunggu cite pun bermula.. Rupa-rupanya hanya 4 orang yang tengok malam tadi.. Memang buat macam panggung sendiri la kan.. Juz bebas untuk gelak kuat2 la kan.. Takde la smpai guling2 dalam panggung tu..

Bagi cha, cite Bohsia 2 ni memang best dan terbaikk.. Semua lakonan dorang menjadi.. Dari watak Mus, Tasha, Keting ngan yang lain2 tu memang menjadi la.. Tapi cha paling suka watak Keting lakonan Sofi Jikan selain watak Mus lakonan Shamsul Yusof.. Ayat yang keluar dari mulut dia memang kelakar.. Ada satu watak lagi orang tua yang jadi gengstar iaitu Kak Rock a.k.a Rokiah. Lepas tu ada Zizan ngan bomoh motor nya..hahaha.. Memang kelakar, best, terbaik, banyak action..

 Keseluruhan nya dari mula cerita sampai habis memang best, takde bab yang bosan. Walaupun hanya kitorang berempat je dalam panggung tu tapi tak rasa pun takde orang.. So, sapa yang belum pegi tengok tu sila la pergi je. Yang taknak tu tunggu la kalau2 ada keluar kat Astro First. Lagi best layan dari pagi sampai ke malam..hehe.. Ahad ni nak layan cite Mail Lambong pulak.. Adik cha kate cite nya lucu..Tak sabarnyeee...

Apa yang penting cha dah jatuh cinta kat Shamsul Yusof.. Dari cite Ameera kat TV3 lagi sebenarnya..Mengada la kan, kalu si Shamsul ni tau mau pengsan 3 hari.hahaha

encem kan diaaaaa.....@_@

No comments: