Thursday, May 3, 2012

Maksud Cinta Sejati..



Apa itu CINTA? Mengapa perlu CINTA? Mengapa harus bercinta? Kalau tak ada CINTA tak boleh ke? Macam mana rasa bila tidak dicintai? Macam mana pula rasa bila dicintai?


Cinta adalah satu perasaan yang tak dapat diungkap dengan kata-kata., tidak dapat ditulis dengan kertas dan pena, tidak dapat dipertontonkan dengan lakonan tapi CINTA adalah satu perasaan yang lahir dari hati yang penuh keikhlasan dan kejujuran . Tidak mengharap pasangan yang sempurna, cukuplah dia terasa sempurna bila bersama pasangan.


Apa pula cinta sejati..? Cinta sejati adalah cinta yang lahir dari sebuah hati ke sebuah hati. Cinta sejati bukan lahir kerana harta mahupun rupa paras kerana rupa paras akan berubah dari masa ke semasa. Cinta sejati memerlukan pengorbanan,keikhlasan, keyakinan, keimanan dan yang paling penting adalah keredhaan dari Dia untuk mendapat cinta abadi.

Bagi yang masih belum jumpa cinta sejati, insya Allah akan perolehnya nanti. Pada yang dah peroleh cinta sejati, jagalah seperti menjaga diri sendiri.. 

Wednesday, May 2, 2012

Celebrate Birthday Kesayangan..

Semalam kan Labour Day.. Kebetulan semalam ialah birthday anak buah cha. Nama dia Rana Zeeshan Abbas Khan.. So, adalah buat makan-makan sikit.. Sekali sambut dengan anak buah lagi sorang Mohd Hafiz Firdaus. Dah masuk setahun dah Hafiz tu ye.. Kejap sangat masa berlalu..

Mama Hafiz ni jemput sedara mara dia datang makan-makan kat rumah.. Kitorang just adik beradik je la sebab biasa memang takde jemput-jemput pun.. Majlis mula dalam pukul 2ptg.. Agak banyak la makanan semalam.. Ada laksa, bihun goreng, nasi impit, nasi goreng dan macam2 la.. So semalam agak kekeyangan sebab ada bermacam jenis makanan..

Yang special nya kek besday dorang la.. Bukan main lagi zeeshan request kat mama dia nak kek Boboiboy.. Ala, yang cite kartun kat tv3 tu.. Hari isnin malam cha sampai Banting je dia excited beritau nanti besday dia ada potong kek boboiboy.. Yela cayang, potong la kek tu ye.. Suka sangat la tu..huhu..

Selamat hari lahir untuk Zeeshan dan Hafiz.. Semoga panjang umur dan jadi anak yang baik okie.. Dun Noty2 kang nanti cicha babap laju2.haha..Untuk Zeeshan, jangan main game je. Pantang cicha balik mesti nak hp besar sebab nak main game.. Untuk hafiz pulak, jangan nanges2 bila cicha pegang..hehe Okie la, ni ada gambo sikit masa majlis tu..^_^v

inilah kek Boboiboy nye..

Hafiz dengan Mama dan Ayah

Cicha dengan Ridha..

Zakwan, Mama ngan Zeeshan.

Zakwan, Zeeshan, Mama & Hafiz

Besday boy with his boboiboy cake..

Baca doa sikit..

Acik emal sibuk je laaaaa....

Cicha harus ada dalam ini gambar..huhu

Seronok betul dapat main belon kan.. Semput tau nak tiup..huhu

Tuesday, May 1, 2012

Selamat Hari Pekerja...




























 Tak kire la korang keje apa pun janji keje.. 
Sempena hari pekerja ni kena dimanfaatkan sebaiknya..
Takyah nak berjalan sangat ye..
Baik duk umah,guling-guling rehatkan diri lagi best..huhu
Happy Labour Day...!!!