Wednesday, January 2, 2013

Sekitar Majlis Pertunangan Nisa & Wan..



      Sekitar majlis Pertunangan Nisa & Wan.. Letak pic jela ye.. Tengah takde idea nak taip panjang2..hehe


Time ni memang berdebar sesangat..:)
Hantaran dari pihak perempuan..

Hantaran dari pihak lelaki..
Sirih Junjung..

Kameja..
Cup cakes.. Cantik tak.. Sis cha order kat CutiesCupCakes by Nori Ibrahim Sweet Touch
Buah-buahan..
Wallet and Pen..
Jam dan Belt..
Rombongan dari pihak lelaki..
Betul-betul punctual..:)

Rasa berdebar-debar..

Tembam kan jari cha..haha
Time ni jadi patung jap sebab ramai sangat nak snap pic.. Ada dalam 3 minit camni je..huhu

Yang ni pun sama ye.. Amik masa yang lama.. Rasa macam kena buli je..;p

Bergambar dengan Mak Tiri cha..:)
Memperkenal kan En. Tunang..^__^
Bergambar dengan keluarga En. Tunang..

Bergambar dengan Ayah dan Mak tiri cha..:)

Bergambar dengan family cha.. Sayang sangat kat korangggg...^___^
Cincin Tunang...
Yang tengah2 tu nenek cha belah arwah mak..
Bergambar dengan kawan2 dan akak2 cha..
Bergambar dengan En. Tunang..
Dengan nenek..
Nak balik dah...:)

Tuesday, January 1, 2013

Surprise Dari Kesayangan....


tengah pening pilih yang mana satu..:)

 Ni cerita minggu lepas punya. Masa birthday cha ari tu.. Disebabkan kesayangan amik cuti untuk tunang ni lama sangat so dia takleh la cuti masa birthday cha. Dan kitorang jumpa hari jumaat lepas.. Cadangnya nak la berjalan-jalan ke Floristika kat Bangsar nak cari fresh flower. Cha plan nak buat hand bouquet tu sendiri. Tengok kat web macam senang je buatnya. Cha lebih suka D.I.Y sebab bagi cha lebih puas hati. Cantik atau tak belakang kira yang penting hasil tangan kita sendiri..

Inilah hasilnya... Yang lebih tu cha buat hiasan untuk dalam bilik..:)

So, malam tu kesayangan datang amik cha dan gerak terus menuju ke Bangsar.. Kira ni first time nak pergi kat Floristika tu. Agak susah la jalan dia sampai sesat beberapa kali.. Lagi satu sebab kitorang pergi malam tu yang susah nak jumpa kot. Lepas pilih beberapa dozen, kitorang pun balik la.. Otw balik tu, kesayangan kata nak pergi jenjalan tempat indoor. Sebab kitorang pun tak makan lagi. At last, we'll decide la pergi ke Mid Valley sebab tu je yang dekat ngan Floristika.. Sampai ke Mid Valley dalam 9.30pm. Jalan-jalan pastu kesayangan kata nak cari kedai teddy bear.. Cha dah mula suka la sebab kalu dah cari kedai teddy takan nak beli aiskrim pulak kan..hehehe..

Kitorang pun masuk la dalam satu kedai ni.. Tengok teddy dia mmg boley gila la.. Banyak sangat tapi tengok pada harga macam tak munasabah.. Cha ni memang tak berkenan kalau beli barang dengan harga yang tak sesuai.. Walaupun kesayangan punya duit tapi cha ttp takleh blah..huhu.. Jalan depan sikit ada pulak kedai Teddy Tales.. Yang paling penting ada sales. Pastu kesayangan pun suruh pilih yang mana satu.. Rasa macam nak pilih semua je. Tapi dah dia kate yang mana satu kan so kena la pilih satu je..huhu.. Dan sebab satu jela cha pilih yang palingggggg besar dalam kedai tu..hahaha.. Sebelum tu tanya kesayangan dulu boley ke tak sambil buat muka comel.. Kalau snap pic time tu mesti dah sama comel dengan teddy bear tu tau.. Kesayangan pun tanpa fikir panjang terus cakap boley.. Yeayyyy..., sangat2 suka sebab dapat hadiah besaarrrrrr punya.... Tapi, kesayangan kata dengan satu syarat, cha kena bawa sendiri teddy tu.. Alamak, malu nya nak bawa besar2 camtu.. Tapi kesayangan cakap je sebab last2 dia yang bawa..hehe..

besar takk?? dah nak sama besar dengan cha yang besar ni..huhu

Thanks kesayangan yang skang dah jadi tunang cha untuk hadiah yang comel dan cute tu.. Tapi hadiah yang paling bermakna untuk birthday cha adalah bila kita dah ada ikatan pertunangan.. Dah Insya Allah akan kekal ke jinjang pelamin dan kekal hingga ke akhir hayat. Cha harap syg dapat tahan dengan kerenah cha yang ntah pape ni..huhu..

Selamat Menjadi Tunangan Orang..:)

Alhamdulillah... Cha selamat menjadi tunang kepada Mohd Radzuan Bin Ismail pada 30 Dec 2012.. Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar.. 
Terima kasih sangat2 pada family cha yang banyak membantu untuk majlis pertunangan cha.. 
Doakan semoga hubungan kami kekal hingga ke jinjang pelamin..
Ni cha letak sikit2 dulu ye.. 
Nanti ada masa cha letak lagi ye.. 
Hari ni still cuti, so nak guling2 sebelum start keja esok..:)