Thursday, January 10, 2013

Perkhidmatan Mengubahsuai Rumah..

Cha nak buat iklan jap..

Sesiapa yang memerlukan perkhidmatan mengubahsuai rumah..
Quotation percuma disediakan untuk kawasan Kajang, Bangi, Seri Kembangan, Putrajaya, Puchong dan Bukit Jalil..


 
 
 
Ini salah satu projek di Taman Kajang Perdana.. Nak tengok yang lain-lain boleh la usha-usha page Mr. Home Renovator's 

ATAU

Boleh hubungi melalui telefon 019-3572003 
dan
 hantar email ke
afrobuilder@gmail.com


Sesi Menonton : Minyak Dagu..


Sinopsis Minyak Dagu..


Minyak Dagu mengisahkan tentang Azman yang berdendam dengan bekas tunangya Emelda kerana kembali kepada bekas kekasihnya, Johan. Azman termakan kata-kata rakan pejabatnya lalu mengesyaki Johan memang telah menggunakan minyak dagu bagi merampas Emelda daripadanya.
Keadaan Emelda berubah bila dinikahkan dengan Johan. Emelda seperti dirasuk sesuatu dan dan perkara tersebut merunsingkan kedua ibu bapa Emelda. Keadaan bertambah buruk bila si pengguna minyak dagu terlanggar pantang larangnya dan menyebabkan "khadam" si pengguna minyak dagu itu inginkan darah si pengguna dan orang yang dia sayang. Persoalannya siapakah si pengguna minyak dagu...Azman atau Johan ?
 
Trailer FIlem..

 

Review Cha.. 

  • Permulaan cerita yang menarik tapi lepas 15 minit panggung ada masalah.. Cerita macam tergantung dan ada masalah sound. Rasa macam tengok cerita bisu pulak.. 
  • Mula-mula cerita dah serapkan perasaan seram sebab tebok trailer macam seram sesangat. Tapi hampa, sebab tak seram mana pun..
  • Lampu hospital tak ON, masalahnya ada nurse dalam scene tu...nampak macam kurang logik...typical movie seram memang macam tu kot...ke nurse tu pun hantu...suka duduk dalam keadaan gelap...huhu...
  • Ada bab-bab yang sepatutnya seram tapi jadi kelakar. Lagi-lagi bab si Johan bawa bomoh untuk pulihkan Emelda..(kena tengok sendiri ea..)
  • Ending cerita yang agak mengecewakan.. Sebabnya korang kena tengok sendiri..
  • Walau apapun, ada juga mesej dalam cerita ni.. Jauhkan diri dari benda-benda khurafat yang boleh makan diri sendiri ye..:)

*ni pun ada mesej jugak...
jangan tinggalkan baju direndam lama-lama..
nanti ada yang tolong cuci..huhu

Wednesday, January 9, 2013

Wordless Wednesday : Makin Bam Bam..






Masa mula-mula kenal...

Lepas beberapa bulan kenal..

Nampak tak perbezaan nya... 
Yang beza sebab en. tunang makin bam bam...
Larikkk...^___^

Tuesday, January 8, 2013

OMG!! OMG!! OMG!!


Aduyaiiii...semenjak hati berbunga2 kembang setaman ni badan cha pun nak ikut kembang jugak. Semalam timbang je dah naik dekat 3kg.. Ini semua dorongan en. tunang ye. Tiap kali jumpa memang confirm makan dan makan lagi.. En. tunang pulak ikutkan cha nak makan apa.. Risau jugak ni.. Yela, tengah senang hati ni selera makan bukan main lagi besarnye..

Bila la cha nak start diet balik ni.. Baru je pasang niat nak diet tapi ada je halangan. Perut pulak asyik lapar. Tahu la kerja cha macam mana kan.. Kakak kat tempat kerja ni pulak ada je bekalan yang dia bawa. Coklat la, roti la, ari ni dia bawa buah duku langsat. Macam mana la cha tak makin bam bam.. Nasib baik en. tunang terima cha seadanya.. Tapi, lepas ni kena diet jugak. Untuk jaga kesihatan cha jugak kan.. Tapi nak buat diet apa ea.. Diet Atkin ke Diet Detox.. Hurmm, awal-awal ni cha kurangkan makan dulu la.. Kena kuat semangat kalau nak diet ni. Lemak-lemak ni memang degil. Masa nak turun bukan main susah, tapi masa nak naik baru makan banyak sikit dah naik berkilo-kilo.. Chaiyok2 ye cicha..:)

p/s: En. Tunang kate kite comel masa tunang ari tu..hehe