Saturday, February 2, 2013

Sesi Ngedate Dengan Kesayangan..


Pic saya dengan kesayangan..
Biasanya kitorang akan kuar ngedate tiap2 hujung minggu. Kalau takpun, cha balik Banting sebab rindu kat budak-budak.. Last Sunday, macam biasa kitorang kuar tapi pergi tengok wayang dan makan-makan je. Eh, ada shopping sikit2 sebab kat Jusco tengah ada sale kan.. 

 Lagipun hari tu cha keje so kitorang kuar lepas keja.. Lepas penat shopping, makan dan tengok wayang pergi pulak lepak kan diri kat Putrajaya.. Sebab dah lama sangat tak main snap2 so kali ni kitorang meng'snap'kan diri..huhu




Pic yang kat atas ni beberapa hari selepas kitorang main snap2 kat Putrajaya. Punya la jauh nak dinner dari Kajang ke Putrajaya. Sebab selalu lalu je tempat ni masa nak pergi ke Masjid dan Dataran Putrajaya. Kalau korang perasan ada tempat makan belah kanan. Kalau tak silap nama dia Seri Laman Putrajaya..Kalau silap tolong betulkan ye.. Tenang je makan kat sana sebab makan dalam suasana taman.. Lepas ni boleh lepak lagi kat situ ye En. Tunang..:)

Sesi Menonton : The Last Stand



SINOPSIS THE LAST STAND

Back from the Governor's Mansion in Sacramento to the daily grind of Hollywood, Arnold Schwarzenegger is not only in an action movie that might have been designed for Clint Eastwood, he's also as slimmed-down, craggy-faced and ill-coiffed as his fellow Republican politician. Under the expert direction of Kim Jee-woon (this is the Korean film-maker's English-language film debut), Arnie plays former top LA cop Ray Owens, now in semi-retirement as a small-town Arizona sheriff on the Mexican border. What starts out as a cop movie turns into a western when a third-generation drug kingpin escapes from the Feds in Las Vegas and heads south to the border, where a gang led by Peter Stormare are installing a bridge to facilitate his return to Mexico.

There's an allegory lurking here. The FBI are led by decent-minded African American Forest Whitaker who doesn't trust the local sheriff, and when things go pear-shaped, the only man able to put the American hearse before the Mexican cartel is Arnie. Loudly echoing John Wayne in Rio Bravo, he swears in five trusted deputies to protect the town against the approaching Hispanic thugs. Fortunately they're not only armed to the teeth, but one of their number runs a historical weapons museum, and a local old lady is packing a rod. What do you call a place like this? Home – if you belong to the National Rifle Association, who might well have sponsored this film. 


TRAILER FILEM

 

 REVIEW CHA:~

  •  Start je filem ni rasa bosan sebab cha mmg tak berapa minat
    Arnold Schwarzenegger. Tapi still tengok sambil makan popcorn..huhu
  •  Lepas 10minit cerita dah makin menarik. Ada unsur-unsur lucu dalam cerita ni..
  • Terpegun dengan kelajuan kereta yang dipandu oleh banduan yang terlepas tu. 
  • Dalam cerita ni menunjukkan perbezaan idea untuk tangkap banduan antara Syerif dengan FBI.
  • Action yang ditunjukkan sangat real. Biasa la, nama pun Hollywood kan.
  • Ada jugak aksi yang mendebarkan tapi yang tu korang kena tengok sendiri.
  • Memang tak rugi tengok filem ni sebab banyak action dan dalam masa yang sama ada unsur lucu..:)